Search

Al Ain, l’altre cara dels EAU

La nostra visita a la península del Musandam, per problemes amb el lloguer del cotxe, la vam substituir per conèixer encara més EAU i és per això que vam agafar el cotxe per travessar el desert fins a Al-Ain.

Aquesta ciutat, una de les més grans del país amb gairebé mig milió de persones es troba a la frontera amb Oman, al mig del desert. No té res a veure amb els veïns de Dubai i Abu Dhabi. Edificis molt baixos, amb construccions típiques àrabs i de color de sorra a causa del desert. Tot és gent local sense pràcticament gens de turisme. Es necessita més de 1,5h a través de les dunes per arribar-hi.

La imatge és fantàstica, només cal pujar fins a Jabel Hafeet, una muntanya de roca on es veu aquesta ciutat en mig del gegantí desert.

Un Oasis al centre de la ciutat fa de pulmó, on passejar-hi fa la sensació d’estar en qualsevol ciutat típica marroquí amb les mesquites i els mercats en els carrers.

Un cop allà ens vam assabentar que molt a prop de la ciutat hi ha un mercat de camells molt important i vam decidir anar a buscar-lo. Després de fer voltes i voltes per les afores de la ciutat on les cases eren cada cop més rurals i els camins més empantanats vam trobar-lo. Només baixar del cotxe ja vam notar el gran canvi amb la resta del que havíem vist dels Emirats, no hi havia ni una dona i tots els homes miraven fixament a l’Estel tot i que anava amb pantaló llarg i amb samarreta tancada. Per primer cop als emirats va ser incòmode però les ganes de veure aquell mercat van poder amb la incomoditat i vam anar a fer un vol. Allà hi havia moltíssimes quadres on venien ovelles i camells, alguns d’ells per carn i llet i altres per curses. Podíem veure com els locals negociaven i com pujaven els camells comprats amb grues sobre les pick-up que conduïen per transportar-los. Allà no hi havia ni un sol turista i no creiem que hi hagin anat masses ja que a la poca estona d’estar allà ja no era només a l’Estel a qui miraven, donava la sensació que als comerciants no els acabava de fer massa gràcies la nostra presència així que vam fer una volta i quatre fotos i vam marxar.