Search
Anuradhapura / Àsia / La Volta al Món / Sri Lanka

ANURADHAPURA; LUXURY BACKPACKING

Després dels nostres dies per Kalpitiya ja estàvem a punt per començar un de les especialitats viatgeres que més ens agraden, les Road Trips. Uns dies amb cotxe per Chiloé, unes setmanes amb camper per Nova Zelanda i ara tocava un mes sencer per Sri Lanka amb tuk-tuk.

Cada cop s’està posant més de moda viatjar amb tuk-tuk pel país i realment és una de les formes més còmodes. Vam contractar el nostre amb Alma Tours (10€ al dia) que ens van venir a buscar a l’aeroport i ens van tramitar el permís per circular amb tuk-tuk per Sri Lanka. Només necessita una copia del permís internacional (o el permís de conduir espanyol original), una foto i 4.400 rupies (22€). Un cop tot estava llest ens van pujar el tuk-tuk fins a Kalpitiya per que poguéssim començar la ruta des d’allà mateix. Ens va agradar molt que oferissin l’entrega o recollida del tuk-tuk a qualsevol punt de l’illa, amb un cost extra això sí.

Vam practicar una mica per la zona i ja vam enfilar direcció al nostre següent destí: Anuradhapura, l’antiga capital de Sri Lanka. Amb tres horetes de camí ens va parar la policia dues vegades. El primer per comprovar els documents i estàvem una mica espantats ja que només vam fer un permís de circulació a nom de l’Estel ja que jo tenia els permisos caducats. Al ser jo sempre el conductor no sabíem si hi hauria problema però al final tenint un permís de circulació encara que l’Estel no conduís va ser suficient. El segon cop per accés de velocitat i és que amb el tuk-tuk només està permès anar a 40km/h i clar, es posen a les baixades i enganxen a tothom. Al final tot solucionat i sense multa!

Era la tarda quan vam arribar al nostre allotjament, sens dubte un dels millors, per no dir el que més, de tot el viatge. Literalment un passada de resort: Ulagalla by Uga Escapes. És una cadena hotelera local amb resorts de luxe repartits pel país i aquest ens va enamorar. Una extensió gegant de terreny amb unes cabanyes amb vistes als camps d’arròs o a la pròpia selva. Tot cuidat fins l’últim detall i amb tots els àpats inclosos en el seu restaurant. Tota la nostra experiència de dos dies a l’Ulagalla AQUÍ.

Un dels dies, molt al nostre pesar per abandonar l’Ulagalla per unes hores, vam decidir anar a veure els temples i les ruïnes de Anuradhapura. Amb 30 minuts de tuk-tuk ens vam plantar al centre de la ciutat antiga. És Patrimoni de la Humanitat i per visitar alguns dels seus temples s’ha de pagar una entrada de 25USD, excessiva per nosaltres. Les entrades a Sri Lanka són de les més cares d’Àsia i vam decidir visitar aquells temples que no calia entrada amb una ruta satisfactòria per veure les restes de l’antiga capital. La primera parada va ser al Monasteri de Vessagiriya, o les seves antigues restes que hi ha a en unes roques gegants, el següent el Temple Isurumuniya, un temple budista on hi ha un buda reclinat força gran. Més tard vam anar al Sandahiru Seya, una stupa budista de maons encara en construcció. Vam poder pujar fins a dalt i veure com la gent del poble treballava en la col·locació dels maons, les vistes són increïbles.

El següent ja va ser Jaya Sri Maha Bodhi (Arbre de Bodhi), diuen que és l’arbre plantat per l’home més antic de món, més o menys del 288 aC. És un arbre sagrat i venerat pels budistes de Sri Lanka. Per últim les dues pagodes més grans; Dagoba Jetavanaramaya, una de les construccions antigues més altes, tota feta de maons. I Dagoba Ruwanwelisaya, una de les més importants del país, és força impactant al ser tota blanca i tan gran.

Així acabava una jornada en l’antiga capital de Sri Lanka, a la que era la nostra primera ciutat de l’anomenat Triangle Cultural juntament amb Sigiriya i Polonnaruwa. Una ruta pràcticament gratuïta i sense haver de pagar la caríssima entrada per visitar aquestes restes culturals.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.