Search

APOLLO BAY ECO YHA

L’Apollo Bay Eco YHA és sens dubte el hostel més acollidor en el que hem estat. Està perfectament situat enmig de la Great Ocean Road, cosa que el fa un punt perfecte tant per passar-hi un parell de nits com per utilitzar-lo de camp base per a conèixer la zona durant uns dies.

És un hostel molt especial, tal com el seu nom indica és ecològic. I què vol dir que un hostel és ecològic? Doncs en aquest cas, que utilitza un 50% menys d’energia convencional que un hostel comú de dimensions similars. Fer servir plaques solars per abastir l’aigua calenta, utilitzar estufes ecològiques per tal d’escalfar les zones comuns, o tenir un hort orgànic a disposició dels hostes, són algunes de les iniciatives que els ha portat a tenir la qualificació i certificació d’ecològic.

A part d’això, l’ambient que s’hi respira és molt diferent a la majoria de hostels, tot i que el públic segueix sent majoritàriament joves motxillers, aquí hi ha un ambient molt més tranquil, relaxat, familiar i amb molt caliu.

Nosaltres ens vam allotjar en una habitació doble amb bany compartit. Una habitació senzilla però còmoda i àmplia. Els banys, sempre nets i molt pràctics, amb dutxes amb zona de canviador, bona temperatura i pressió d’aigua. N’hi ha un de dones i un d’homes a cada planta, així que mai no els vam trobar plens.

Les zones comuns són precioses, dues cuines grans i equipades que, si no fos per que tenen masses fogons, més que de hostel semblarien d’una casa. I dos sales d’estar amb sofàs i tauleta molt acollidors. Hi ha també una terrassa a l’àtic que nosaltres no vam fer servir ja que el temps no acompanyava però ha de ser estupenda en un dia de sol.

Aquí ens vam sentir com a casa, el personal és molt atent i agradable i la tranquil·litat que s’hi respira fa que gaudeixis encara més l’estada a la Great Ocean Road. A més, està molt ben situat i el carrer on està situat té aparcament gratuït tot el dia.