Search

ASTORIA PALAWAN

Buscàvem un hotel especial on passar els nostres primers dies a Palawan i rebre a l’Anna i la Cuca com mereixen, al cap i la fi estaven creuant mig món per venir a veure’ns per segona vegada! Sens dubte, vam trobar l’opció perfecte a l’Astoria Palawan, un hotel 5 estrelles a peu de platja, allunyat del caos de la ciutat de Puerto Princesa. Tant a nosaltres com a elles ens van venir a buscar a l’aeroport amb un transfer privat, fet que s’agraeix ja que l’hotel queda bastant lluny no només de l’aeroport sinó també de la pròpia ciutat.

L’hotel és preciós i enorme. Al ser poc abans de reis, estava tot decorat de nadal i tot i que ja és el nostre segon nadal estiuenc, se’ns segueix fent estrany veure decoracions nadalenques mentre passegem per la platja en banyador. Ens vam allotjar a la nova ala i la veritat és que és la nostra zona preferida, és molt nova i més moderna que l’anterior. Les habitacions són espaioses, de fet són enormes, molt còmodes i totalment equipades. Les nostres estaven just davant d’una de les dues piscines del complex, amb forma de llac i vistes al mar. L’altra piscina està just davant del restaurant, una infinity pool també amb vistes al mar, molt bonica però, al estar davant del restaurant, no tant tranquil·la com la nostra.

El menjar de l’hotel és ben bé 5 estrelles, per sopar hi ha opció de carta o bufet. La primera nit, vam estar sopant amb la Joy, la gerent de l’hotel, i vam fer el bufet. La veritat és que va ser espectacular, una varietat interminable d’entrants tant occidentals com asiàtics i fusió, plats principals de peix, carn, verdures, pasta… i postres que se’ns feia la boca aigua només de veure’ls!

Els esmorzars, també bufet, són molt complerts tot i que no inclouen el cafè de màquina. De fet hem trobar una infinitat de bons hotels amb bones màquines de cafè que cobren a part tot i tenir l’esmorzar inclòs, i és una pena. Potser és que a Àsia no acaben de compondre la importància que té el bon cafè per la majoria d’occidentals.

La nit de reis vam decidir passar-la a l’hotel i fer un sopar tranquil els quatre a la zona de la nostra piscina així que vam demanar a la carta i vam gaudir d’un sopar boníssim d’una manera més íntima i en família.

L’Astoria Palawan té un parc aquàtic propi, just al costat però en una zona a part, cosa que s’agraeix ja que l’hotel no s’omple de gent i nens cridant! Vam anar-hi un matí, i és perfecte per famílies amb nens, està molt ben vigilat i molt net i les atraccions estan majoritàriament pensades per a nens.

La zona de platja l’estaven arreglant mentre ens hi vam allotjar i de moment no és apta pel bany, però ben aviat ho serà. De totes maneres hi ha kayaks a disposició dels hostes amb els que pots anar a fer una volta pels manglars ben a prop de l’hotel.

Des de l’hotel organitzen excursions a les principals atraccions turístiques de l’illa. Nosaltres vam anar amb ells tant al riu subterrani com a Port Barton, on vam fer island hopping i ja vam aprofitar per quedar-nos-hi una nit. Els dos tours estaven ben organitzats amb bon transport i menjar inclòs. Sobretot el de Port Barton va estar espectacular.