Search
Aggressor / Amèrica Central / Bahamas / Dive / La Volta al Món

VIDA A BORD DEL BAHAMAS AGGRESSOR

Teníem ganes, moltes ganes de visitar les Bahames. Un petit arxipèlag ben a prop de Miami que poc abans de començar la ruta pes EEUU havia patit un esgarrifós huracà amb destrosses, morts i desapareguts en moltes de les seves illes.

Nosaltres teníem per endavant una setmana sencera a bord del BAHAMAS AGGRESSOR per visitar part de les illes The Exuma i Eleuthera, o millor dit el fons marí d’aquestes ja que ens embarcàvem en un liveaboard (vida a bord), una modalitat de creuer amb busseig que ens encanta.

El Bahamas Aggressor, és un vaixell petit i ben equipat on hi caben 14 passatgers més una tripulació de 5 o 6 persones. De fet és el primer vaixell d’una companyia, AGGRESSOR ADVENTURES, amb gairebé una trentena de liveaboard més per diferents països del món i altres activitats com safaris o creuers per rius.

Vam embarcar al port de Nassau un dissabte per la tarda, on després d’una petita presentació de la capitana Christy ens vam començar a donar compte el que ens esperava durant la resta de la setmana. Un sopar d’escàndol només era la primera pagina d’un menú boníssim que ens preparava la xef tan per dinar com per sopar.

Els nostres dies dins del Bahamas Agressor es resumien bàsicament de la següent manera: esmorzar a les 7 del matí a base de fruita, ous al gust, cereals, dolços com crepes o gofres, sucs, iogurt i cafès.

Sobre les 8 del mati la primera de les 5 immersions planificades durant el dia. Després d’aquesta teníem preparades galetes casolanes, cada dies diferents, per acabar d’omplir l’estomac i a les 10, una segona immersió.

A les 12 es servia el dinar en forma de bufet. Cada dia teníem una sopa o crema diferent i una selecció de plats espectaculars per escollir. Cada dia els menús del migdia estaven basats en diferents gastronomies i això ens va encantar. Un dia teníem pasta i amanides típiques italianes. El següent tacos, quesadilles, frigoles i menjar de Mèxic. El dimecres van fer hamburgueses amb bacó, formatges, amanides i menjar dels EEUU, una bogeria de plats, cada un més bo que el següent.

El tercer busseig era a les 13,30 del migdia, després de fer una lleu digestió en les hamaques que hi ha a la coberta del vaixell. Un cop acabat, un altre petit piscolabis de mitja tarda per matar la gana que dóna bussejar per dins del mar. Pizza, quiche, aletes de pollastre,.. casi res!

La quarta immersió de la jornada era a les 4 de la tarda, poc abans que marxés el sol i canviés la tonalitat de colors del cel i del mar. Al capvespre els animals marins es comporten diferent i surten altres que durant el dia no es veuen així que, és una de les immersions més recomanables del dia.

A les 6 de la tarda començava el sopar, sempre diferents plats molt elaborats com filet de vedella, pollastre amb verdures, costelles de porc o el més increïble de tots com la llagosta que ens vam cruspir per celebrar l’últim sopar.

Aquells que volien fer un darrer busseig era sobre les 19.30, quan ja era negra nit per fer una immersió a les fosques. Nosaltres vam decidir no fer-ne ja que per la nit refrescava força i fent una mitjana de 4 immersions durant el dia, el cos es ressentia de la temperatura de l’aigua.

En tots aquests àpats s’ha d’afegir una barra lliure de begudes durant les 24 hores. Òbviament no es pot veure alcohol abans de bussejar però si a la nit si ja no es té intenció de posar-se dins l’aigua a les fosques. Així que acompanyàvem cada sopar amb cerveses locals o importades i vi negre o blanc. Tot un detall inclòs en el preu.

Així doncs els nostres dies a bord del Bahamas Agressor es poden resumir en BUSSEJAR, MENJAR, DORMIR I… REPETIR. Érem un total de 10 passatgers amb molt bon ambient durant tots els dies. Tothom bussejava amb nitrox menys nosaltres però això tenia poca importància ja que la metodologia era llençar-se tots en el mateix punt amb un o dos guies i qui volia seguir-lo ho feia i qui no, podia anar pel seu compte però sempre amb parella.

De tots els punts que hem bussejat en les Bahames destacaríem els dos que vam trobar taurons. El primer de tots, a 18 metres, era una esplanada tota de sorra on vam començar a venir més de 20 taurons Caribbean Reef, alguns força grans i amb cara de mala llet. La veritat es que és una de les millor experiències poder bussejar amb taurons i ho vam poder repetir el següent dia al voltant d’un vaixell enfonsat on freqüentaven una desena de taurons de les mateixes característiques. Una autèntica pujada de l’adrenalina.

Altres punts destacats han estat un avió enfonsat pel Pablo Escobar que hi ha al fons de les Bahames, el Blue Hole; un forat de 90 metres on hi viuen taurons i tortugues gegants i és molt curiós de veure o alguna de les tantes parets de corall que hem pogut observar. No hi ha hagut res espectacular que no haguéssim vist abans però en general ha estat molt bé. S’ha de tenir en compte que els animals grans, els que ens agrada veure a nosaltres, són estacionals i depen de l’època de l’any o del punt d’immersió no es veuen.

A més a més, podem dir amb la boca ben gran i ben contens que hem aconseguit arribar a les 100 immersions des de que ens vam certificar ara fa 5 anys. Tota una fita que esperem augmentar amb el temps ja que és un dels únics esports que ens agrada per igual i el podem practicar els dos junts i a la vegada.

El que més ens ha agradat ha estat sens dubte l’amabilitat de la tripulació, sempre al servei dels passatgers. Disposats a donar-ho tot perquè passéssim una gran setmana a bord, amb un menjar de 10, fotografies gratuïtes per tots i un vídeo resum que venen, juntament amb marchendaising de la companyia, abans de marxar. Ens ha agradat molt com està muntat el tema del submarinisme amb 5 immersions diàries tot i que vam repartir algun dels punts que, segons la nostra opinió, no feia falta. Ens han agradat molt les instal·lacions del vaixell, amb una habitació còmode, amb dutxa i bany privat. Ens ha encantat que a la zona de busseig hi hagin dutxes exteriors amb aigua calenta, súper necessàries un cop surts del mar amb el cos congelat. A més, a la part superior de la coberta hi ha un jacuzzi també amb aigua calenta que es pot utilitzar a totes hores i que nosaltres vam provar un dels dies mentre veiem la posta del sol.

El que menys ens ha agradat ha estat el canvi de itinerari, no sabem si a causa del mal temps del primer dia o no però vam anar a menys illes de les marcades inicialment. També ens pensàvem que visitaríem alguna platja i no va ser així. El fet és que vam arribar a Nassau el divendres pel matí per desembarcar el dissabte al matí. Vam passar tot un dia a la Nassau dins del vaixell amb l’opció de sortir a fer una volta per la ciutat però òbviament sense opcions de bussejar.

L’última tarda, a Nassau mateix, vam fer una petita festa de comiat amb begudes i formatges a la coberta superior del vaixell. Un gran detall que va tenir la tripulació amb nosaltres van ser un parell de certificats amb el nostre nom conforme ja havíem arribat a les 100 immersions.

En definitiva, quina experiència més gran poder navegar amb el Bahamas Agressor durant una setmana i arribar a fer 18 immersions per les seves aigües. És el segon liveaboard que fem i realment ens ha encanta. Esperem amb ganes tenir l’oportunitat de poder-ne fer algun altre el més aviat possible i seguir sumant hores i hores admirant l’immens món subaquàtic que ens envolta.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.