Search
Bogotá / Colòmbia / La Volta al Món / Sud Amèrica

BOGOTÀ, 2700 METRES MÉS A PROP DE LES ESTRELLES

No teníem pensat visitar Colòmbia durant la nostra volta al món, la veritat és que el visualitzàvem com un país perillós i vam descartar-lo inicialment però un cop iniciada l’aventura vam conèixer tants viatges que hi havia estat i parlaven meravelles dels seus paisatges i sobretot la seva gent que vam decidir ampliar i allargar una mica la nostra estada a Sud-Amèrica i dedicar tres setmanes a Colòmbia.

Vam començar per la capital, Bogotà. Una ciutat situada a un altiplà a 2700 metres sobre el nivell del mar. L’alçada és nota, segons la nostra experiència no tant com per patir mal d’alçada però sí ens vam notar més cansats del normal, de totes maneres no és res preocupant. On més es nota però, és al clima. Aquesta ciutat degut a la seva situació geogràfica té un clima molt fred, plujós i boirós tot l’any; amb èpoques seques i humides que segons ens explicaven els local cada cop estan menys diferenciades. Els habitants de Bogotà descriuen el seu clima com a bipolar ja que plou molt i fa fred però quan surt el sol crema com al Carib.

Tot i que Colòmbia avui en dia és molt més segura que fa uns anys, s’ha de seguir tenint en compte les recomanacions sobre seguretat i, com a tota Llatinoamèrica, no fer ostentació i anar amb molta cura amb els diners i objectes de valor. És molt important assabentar-se sobre quines són les zones segures, ja que hi ha encara barris on no és aconsellable anar-hi ja que segueixen sota el control del narcotraficants, ja no tant poderosos com fa vint anys.

La millor zona per allotjar-se a la ciutat són els barris del nord, els més rics i segurs de la ciutat. Al sud estan els barris marginals que encara són perillosos de nit i no hi ha massa a veure. El centre històric, la Candelaria, és una zona força segura de dia però no tant de nit, tot i que molts viatgers, sobretot motxillers l’escullen com a campament base ja que és on es troben els allotjaments més econòmics i la majoria de punts d’interès turístic de la ciutat. Nosaltres vam escullir el barri de Tesauquillo. És un barri residencial, molt tranquil i segur tant de dia com de nit i que està molt a prop del centre històric i ens va encantar. Des d’allà et pots moure fàcilment en Transmilenio (el sistema d’autobusos que reemplaça al metro inexistent de la capital) o en Uber que és força econòmic sobretot per anar al centre (1.5€ de mitja).

Cal dir que aquí a Bogotá hem estat en el millor hostel fins ara, Casa Cubil. Hostel perquè té habitacions compartides però podria bé ser un hotel. Amb mobiliari de disseny, llits comodíssim i un esmorzar per començar el dia de la millor manera. Nosaltres teníem un llit de matrimoni en habitació compartida, van ser tant amables que no ens van posar a ningú i vam tenir l’habitació per nosaltres sols tots els dies. Altament recomanat i molt bé de preu.

La Candelaria

És el centre històric replet d’edificis colonials, museus i restaurants de gastronomia tradicional. Nosaltres el vam visitar fent un Free Walking Tour d’unes 3 hores per tots els seus racons i a través de tota la història de la ciutat que recomanem totalment. Aquest és el lloc on va néixer la ciutat i on els colons van construir les primeres esglésies, cases i fonts. És una zona totalment segura de dia però no tant de nit, tot i que tenint cura s’hi pot anar. Els contrastos de la Candelaria la fan especial,  la música, art i cultura popular és barregen amb la historia; passes de passejar per la primera església de la ciutat a passar per un carreró replet de graffitis d’un alt nivell artístic en qüestió de metres.

Montserrate

La muntanya que presideix la ciutat. A dalt hi ha una església i desenes de paradetes amb artesania, menjar i begudes típiques de la zona, però pel que realment val la pena pujar-hi és per les magnifiques vistes que hi ha de tota la ciutat. S’hi pot arribar fàcilment a peu des del centre i hi ha tres opcions per pujar i baixar. A peu (la caminada no és molt llarga però a l’alçada es fa força dur), en funicular o en telefèric. Nosaltres vam pujar en funicular i baixar en telefèric i els dos viatges valen molt la pena tant per les vistes increïbles que ofereixen com per la espectacular pujada que hi ha, ambdós transports tenen una inclinació vertiginosa. A dalt, les diferents paradetes locals ofereixen tè de coca, xocolata calenta amb formatge, tot tipus de menjars locals i els típics souvenirs.

La Zona Rosa

És la zona de botigues, restaurants i vida nocturna per excel·lència de Bogotà, freqüentada per locals adinerats i turistes. Allà s’hi poden trobar la majoria de marques de roba internacionals, bars i restaurants amb forta influència nord-americana i discoteques. Dins la Zona Rosa trobem la Zona T; un creuament de dos carrers peatonals on els bars i restaurants és multipliquen per metre quadrat. L’ambient nocturn, com a la majoria de ciutats, és fort de dijous a dissabte. Entre setmana, és sobretot una zona de compres, afterwork i sopar. La seguretat aquí no és un problema en absolut.

Usaquén

Aquest petit i pintoresc barri era antigament un poblet que va ser absorbit pel creixement de la ciutat. És molt petit i ràpid de veure, però val la pena la visita pels seus edificis colonials i l’encant que encara conserva. Està replet de restaurants tant tradicionals com de gastronomia internacional, per a totes les butxaques.

Als voltants de Bogotà hi ha varies coses per visitar però nosaltres no vam tenir temps per fer-ho. Les més destacables, la Catedral de Sal y Villa Leyva. La Catedral de Sal, com el seu nom indica, és  una catedral construïda dins una mina de sal, és única en el món. Villa Leyva és un poblet colonial que segons ens han comentat és preciós i, si es té temps suficient, val la pena la visita. Està una mica allunyat de la capital així que per petit que sigui el poble es necessita un dia sencer per anar, visitar-lo i tornar.

ARTICLES MÉS LLEGITS
Sponsor
CATEGORIES DEL BLOG
MILLORS PAÏSOS PER VISITAR 2024
MILLORS CIUTATS PER VISITAR 2024
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com