Search
Austràlia / La Volta al Món / Oceania / YHA

LA GRAN BARRERA DE CORALL A CAIRNS, PER MAR I AIRE

Hi ha molts llocs que valen la pena de la costa est Australiana i en la nostra selecció no podia faltar la Gran Barrera de Corall; Cairns he estat el destí que hem escollit per visitar-la.

La ciutat en sí no ens va dir gran cosa. També hi ha una piscina municipal davant del mar ja que allà la platja no existeix, és tot fang amb milers de crancs. Un parell de carrers comercials i una avinguda davant al costat del port amb bons restaurants.

Sempre havíem sentit que la Great Barrear Reef val més la pena per dalt que per dins i no ens volíem quedar amb les ganes comprovar-ho. Com que després de bussejar no es pot volar vam anar primer a GSL Aviation, una companyia amb la que vam sobrevolar una part de la barrera durant 40 minuts per tenir les vistes de les aigües i dels colors turqueses. El preu és de 199AU$ (126€) per persona, un pel car però ja se sap, un cop és un cop i a Austràlia tot ho és de car. Tenen altres vols més llargs i per tant més cars, però considerem que amb el que vam fer nosaltres ja hi ha suficient.

Per altre banda volíem fer almenys una immersió a la barrera i vam anar amb Reef Experience en un tour d’un dia que incloïa un parell de snorkels en diferents punts i una immersió en un d’aquests. El preu ens va semblar excessiu tot i ser dels més barats que vam trobar, 205AU$ (130€) per una sola immersió i pel nostre compte ja que si es volia dive master s’havia de pagar més. Això si, el fons està bé però n’hem estat de millors.

Vam tenir sort i vam poder veure tortugues i taurons. Diuen que la Gran Barrera de Corall està morint, i un cop dins es veu com hi ha diferents esculls pràcticament morts. És preferible anar a la zona externa, la que toca al oceà ja que es troba

en millors condicions. Una pena, i un toc d’atenció cap al que estem fent al medi ambient. Aquesta gran barrera no és un sol escull gegant sinó molts “petits” que units formen la formació coral·lina més gran del món.

La cream de la ceam a Cairns no va ser només la Gran Barrera de Corall sinó el que hi viu a dins, el marisc. Aquí vam fer el millor dinar d’aquets vuit mesos de viatge sense ningun dubte, una mariscada amb majúscules. Vam gaudir d’un assortit de marisc difícil de superar gràcies a l’Elie i el seu restaurant PIATO. La nostra experiència AQUÍ.

Per allotjar-nos ens vam quedar a Cairns Central YHA, de l’estil dels anteriors, potser una mica més antic però amb piscina i molt ben equipat, vam tenir una habitació privada amb bany compartit a 5 minuts caminant del centre. La nostra experiència AQUÍ.

La nit abans de llogar un cotxe i fer via cap al Daintree Forest vam anar a sopar al GOONG, el primer japonès-vietnamita de tot el viatge on ens vam posar les botes de sashimi. La nostra experiència AQUÍ.

 

 

 

ARTICLES MÉS LLEGITS
Sponsor
CATEGORIES DEL BLOG
MILLORS PAÏSOS PER VISITAR 2024
MILLORS CIUTATS PER VISITAR 2024
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com