Search
ATACAMA / Calama / La Volta al Món / Sud Amèrica / XILE

CALAMA, ENTRADA I SORTIDA D’ATACAMA

Poques coses podem explicar de Calama, ha estat més una ciutat de pas que cap altra cosa. Vam fer parada una nit per agafar el vol fins a Santiago i que després ens portaria a Illa de Pasqua.

Calama és la porta d’entrada al desert d’Atacama pel nord i està a una hora de San Pedro.  Actualment la seva economia gira entorn de la mineria, ja que a pocs quilometres es troba la mina de Chuquicamata, la més gran del món a cel obert i on fan extracció d’or i coure (és la major productora de coure del país).

Al centre de la ciutat es veu molta gent al carrer, molts venedors ambulats ocupen les voreres i la plaça principal. Hi ha mercat un central on es compren productes locals i petits establiments on es pot dinar un menú barat. Ens va cridar molt l’atenció com hi ha moltíssims llocs on es ven pollastre a l’ast. De fet, es venen quantitats industrials de pollastre cuinat de totes les maneres. Nosaltres no podíem ser menys i vam dinar mig pollastre a la brasa que estava boníssim, acompanyat de quilos de patates fregides. Xile no té una cultura culinària molt extensa, de fet els propis xilens ens diuen que tenen 4 plats típics i que cada cop més es troben restaurants peruans que ofereixen cuina fusió.

El que més ens va agradar de Calama va ser la nit que hi vam passar. Se’ns va fer curta però la vam aprofitar en el MDS Hotel Calama. Un dels millors hotels de tota la ciutat, ubicat a pocs minuts del centre i en una zona segura. Amb totes les comoditats possibles, vam passar una gran nit i vam provar una excel·lent cuina en el seu restaurant. La nostra experiència AQUÍ.

Calama és un lloc de pas assegurat per conèixer tota la zona d’Atacama, imprescindible en qualsevol visita a Xile. Tant per entrar com per sortir, té l’aeroport més proper, almenys si s’està de passada i si es té poc temps és una molt bona opció fer-hi nit i començar les excursions al desert i tots els seus atractius des d’aquí.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.