Search
Àsia / Chitwan / La Volta al Món / Nepal

CHITWAN I ELS RINOCERONTS DE LA JUNGLA

No tot són muntanyes i trekkings al Nepal. Chitwan és un Parc Nacional situat a la part sud del país fent frontera amb l’Índia on es poden fer safaris i excursions pel mig de la jungla nepalesa. Podríem dir que queda entre mig de Katmandú i Pokhara però més al sud, de fet es troba al voltant d’unes 5-6 hores en bus de cada una de les ciutats principals.

Pocs mesos abans ja havíem fet un parell de trekkings a Sri Lanka en busca de lleopards i elefants. Aquest cop l’objectiu era ben diferent, els tigres (complicadíssims de veure) i els rinoceronts eren el plat estrella.

Dos nits a Chitwan és suficient per veure tot el que el parc ofereix: un safari amb jeep durant 4 hores per dins del parc i un passeig amb canoa pel riu més una ruta per la selva a peu. Nosaltres vam optar per fer 3 nits i descansar durant tot un dia en un dels resorts de Sauraha, el Green Park Resort, dins el poble on es concentra tot l’activitat turística de la zona amb  restaurants, agencies que ofereixen els tours a cada cantonada i molts allotjaments. Aquest hotel està molt bé amb bufet inclòs per dinar i sopar i, sobretot amb piscina, indispensable per suportar les altes temperatures de la zona. La nostra experiència AQUÍ.

Vam concentrar totes les excursions que vam fer amb els amics de Nepal Social Treks & Expeditions en un sol dia. Ens van venir a buscar a les 8 del matí a l’hotel per començar la ruta amb una canoa de fusta molt senzilla que un local s’encarregava de dirigir amb un pal de bambú. La profunditat de l’aigua no deuria fer més de 2 pams i al no tenir motor vam poder contemplar tranquil·lament la vida al voltant de riu. Vam veure molts tipus d’ocells diferents, sobretot els Kingfisher de colors llampants i un parell de cocodrils nedant ben a prop de nosaltres.

Quan vam acabar vam anar a fer una petita excursió per dins de la selva a peu. Abans però el guia que teníem i, que compartíem amb una jove parella d’Alemanya, ens va explicar quatre temes importants de seguretat en cas que ens trobéssim algun tigre o rinoceront a prop. S’ha de dir que no vam veure res de tot això, vam anar per un camí bastant marcat on ens vam trobar un parell o tres de monos i poca cosa més. Una bona estona pel mig de la selva però amb una calor sufocant.

Al finalitzar ens va portar a un Elephant Breeding Center que a nosaltres no ens va agradar gens. Un centre del govern on crien elefants que avui en dia ja no són muntats pels turistes però que els tenen lligats tot el dia excepte 4 hores que els porten al riu a banyar-se. No ens va agradar gens veure els elefants lligats pràcticament sense poder moure’s i no ens van saber explicar exactament quina per quin motiu els tenen allà. Es nota que la mentalitat dels locals avança paral·lelament al desenvolupament del país, molt lent i que quan els hi explicàvem com funcionaven els santuaris en països com Tailàndia no ho veien gens clar. No recomanem anar-hi tot i que el tour us vulgui portar.

Una de les opcions a fer a Chitwan és fer un safari amb elefant. Una opció encara demandada per molts turistes i que es pot veure fàcilment al centre del poble. Estem totalment en contra del maltractament dels elefants que els fan servir per passejar els turistes pel mig de la selva, així que s’ha d’evitar sempre aquest tipus d’activitats.

Després de dinar al Green Park, ja que teníem el bufet inclòs, ens van venir a buscar un altre cop Social Nepal per portar-nos a fer el safari amb jeep per dins del parc. Un cop fet el registre corresponent a l’entrada i després de creuer el petit riu que separa el parc del poble vam pujar a un dels jeeps per començar el safari. A cada jeep hi caben 12 persones i s’ajunten de diferents agencies per omplir-los, al final vam acabar sortint 4-5 jeeps a la vegada. Com que no estàvem sols en cap moment era més difícil poder observar animals en llibertat ja que només el soroll dels cotxes ho dificultava. Tot i així vam estar de sort perquè poc minuts després de començar ja vam veure el primer rinoceront. Estava dins del riu i una mica lluny de la carretera. Poc després ens vam creuar amb un segon rinoceront a pocs metres nostre. El teníem a tocar del camí i estava menjar tan tranquil. Va ser una sensació increïble ja que era la primera vegada que veiem aquest animal en llibertat i és extremadament curiós.

La resta del safari va ser més avorrit. Vam veure animals petits que ja havíem vist abans com algun cérvol, porcs senglars i galls d’indi. A mig camí vam parar en una reserva de cocodrils on els crien en petits estanys d’aigua. A dir veritat sense massa misteri.

Parar a Chitwan és una bona opció per sortir de la ruta marcada per les muntanyes. Deixar de banda les botes de trekking i dedicar un parell de dies a relaxar-se al sud del país, on fa més calor i, poder fer un safari per la jungla en busca dels rinoceronts. L’inconvenient són les distancies entre un punt i l’altre, al voltant de 5-6 hores amb bus ja sigui des de Pokhara o des de Katmandú. Això sí, per tots aquells que ho prefereixin hi ha vols que comuniquen les dues ciutats amb pocs minuts. Tot és qüestió de prioritats!

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.