Una de les excuses que teníem per fer una ruta per EEUU era anar a visitar els tiets i cosins del Marc que viuen a Columbus, capital d’Ohio.
Ens vam organitzar perquè coincidís en cap de setmana i poder passar 4 dies en família a New Albany, una zona residencial a les afores de la ciutat amb tot de cases unifamiliars al més pur estil americà.
Un bus nit ens havia de portar des de Washington DC fins a Columbus fent una parada tècnica a Pittsburgh però per desgràcia la conductora inicial va decidir plegar quant només portàvem una hora de viatge i ens va deixar tirats literalment a l’estació de Baltimor. Allà vam estar esperant 8 hores asseguts a l’estació a que trobessin un altre conductor per fer el recorregut. A causa d’aquest contratemps, havíem d’arribar a les 7 del matí i no ho vam fer fins a les 6 de la tarda.
New Albany és una zona molt tranquil·la, plena de jardins i parcs amb centenars de cases fetes de fusta en diferents urbanitzacions i camps de golf. La vida aquí sembla relaxada però no ens volem ni imaginar com deuen ser els hiverns, on les temperatures baixen a 10 o fins i tot 20 graus negatius. La nostra família viu en una casa de dues plantes amb un soterrani convertit en apartament que és on ens vam quedar nosaltres.
Un del dies vam tenir l’oportunitat de veure l’escola pública del poble, i quina escola! Era més aviat campus que no tenia res a envejar al de les millors universitats amb edificis separats per edats, pavellons i camps d’esport, biblioteques i sales de teatre, un autèntic luxe.
Una de les coses que volíem veure en la nostra curta visita a Ohio eren les comunitats d’Amish que hi ha sobretot a la zona de Amish Country Ohio, una mica més al nord est de Columbus. I vam anar a passar una tarda per visitar els diferents poblets de la regió i fer-nos una molt breu idea de com viu aquest grup ètic i religiós.
Vam començar pel poble de Sugar Creek i vam anar fent ruta cap a l’oest. Aquí no vam veure massa cultura Amish i vam centrar-nos més amb botigues d’antiguitats i artesania a part del famós rellotge de Cuco, el més gran del món. A la següent parada, Walnut Creek, ja vam començar a veure els primers carros de cavalls pels camins interiros i la gent vestida amb la roba tradicional pel carrer.
Els Amish són originàriament descendents d’immigrants suïssos i parlen un dialecte de l’alemany. Són cristians i es coneixen més aviat per les seves restriccions a les noves tecnologies i al seu rebuig al progrés. Vesteixen amb roba del s. XVII, no utilitzen electricitat i es mouen amb carros de cavalls.
Ens hagués encantat poder establir conversa amb algú de la comunitat i saber més sobre el seu estil de vida però no vam tenir l’oportunitat. Ens vam conformar amb veure’ls pel carrer o en alguna de les seves botigues d’artesania i dolços que tenen. Un dels llocs on més abunden és a Charm on gairebé tothom formava part d’aquest grup religiós.
Després de visitar Berlín i Millersburg vam donar per acabada la nostra petita immersió cultural a Ohio i ens vam dedicar a passar la resta de dies fent vida familiar.
Vam fer una barbacoa de diumenge amb els amics de la ciutat, vam anar a veure el partit de futbol de la Berta i a sopar autèntic menjar americà amb plats XXL difícils d’acabar-se en algun dels centres comercials de la ciutat. A més, vam anar a fer un petit city tour amb la Sònia pel centre de Columbus, on ens va ensenyar els edificis principals d’una ciutat que es veu molt i molt tranquil·la.
Uns dies d’allò més agradables i molt contents de tornar a veure la família després de dos anys i mig. Sempre és interessant poder reunir-te i visitar amics i família per arreu del món i aquesta ja és la segona vegada després de Mèxic ara fa 4 anys.