Search

Per acomiadar-nos de Bali, vam anar a sopar al que de ben segur és un dels millors restaurants de l’illa, el Cuca. Situat a la zona de Jimbaran, és un restaurant d’alta cuina que ofereix un ambient distès i relaxat.

El local és preciós, al entrar et trobes dins un palmeral on hi tenen la terrassa i la zona de copes però nosaltres vam voler sopar dins tot i que feia una nit preciosa ja que la joia de la corona es troba a l’interior. Hi ha diferents espais interiors on menjar, sales privades, el menjador general i el nostre preferit amb diferència i on vam seure: la food bar, una barra situada just davant de la cuina del restaurant, que és oberta, i des d’on pots veure amb tot luxe de detalls com els xefs fan la seva màgia. Sempre ens agraden les cuines obertes però en un restaurant com aquest de cuina creativa és molt més interessant. Així, vam poder veure els diferents processos i tota la feinada que hi ha darrere cada plat que menjàvem. És impressionant veure tots els xefs, cuiners i ajudants a la cuina. Els estris que utilitzen, la precisió amb la que treballen… tot plegat sembla una dansa que podríem estar hores mirant.

El menú del Cuca està pensat per fer diferents plats per compartir. Són racions petites, a les que anomenen tapas i en recomanen 3 per cap. Nosaltres en vam fer dues i un postre cada un i vam quedar bé.

Vam començar la vetllada amb un còctel, l’Estel va triar un Sun-gria, una sangria reversionada amb cubs de suc de fruita gelats espectacular i boníssim; i el Marc es va decantar pel Tokyo Mojito, també una reversió d’un clàssic. Ens van portar un entrant de cortesia molt curiós. Un núvol de Carmel, d’aquests de les fires però ni era de maduixa ni fet de sucre sinó que era un núvol de consomé. Tota una sorpresa. Com entrant vam compartir uns mini tacos, som fans del menjar Mexicà així que no ens vam poder resistir, i una amanida de carbassa amb granola casolana; tota una explosió de sabors. Vam escollir un principal del mar i un de muntanya. El plat de carn era espectacular, vedella sobre un llit de patata palla i un ou poché tot amb una mescla de sabors orientals i occidentals molt fresca i sorprenent. El de marisc però va ser el nostre preferit, i tot i que ens queden molts plats a la carta per tastar ens atrevim a dir que és segurament un dels millors. Cranc de closca tova en tempura d’arròs acompanyat de pinya fresca, fulles de curry i all i oli (sí, sí, all i oli català! Bé, una mica més suau del que l’acostumem a fer per les botifarrades però força aconseguit). Un  plat espectacular!

Com no, no podien faltar les postres i ens vam decantar pel que portava més xocolata de la carta (l’Estel no perdona) i pel postres estrella de la casa, el Bali breakfast: un mousse de coco, mango i fuita de la passió en forma d’ou ferrat.

Va ser un sopar espectacular i un restaurant dels que et deixen amb ganes de tornar. Ens va cridar molt l’atenció com tenien en una pissarra dins la cuina notes, fotos i signatures de diferents chefs de renom mundial i ens va encantar trobar-hi el nostre paisà, Joan Roca.