Search
Aràbia Saudí / Bahrain / Dammam / Orient Mitjà

DES DE DAMMAM FINS A BAHRAIN AMB AMFITRIONS LOCALS

Un curt trajecte amb avió des de Ryadh ens deixava a primera hora del dia a Dammam, la ciutat saudita més important de la costa est, de la costa del golf pèrsic.

No teníem masses expectatives amb la ciutat, més aviat ens servia com a punt de sortida amb un vol barat cap a Barcelona i sobretot, teníem la intenció de visitar Bahrein, a pocs quilòmetres de Dammam.

Els dos dies a Dammam van estar enfocats a socialitzar amb dos locals que vam conèixer en el liveaboard una setmana abans. En Saud i l’Assaf ens van de fer de grans amfitrions i ens van portar a visitar la seva ciutat.

La primera parada, Ithra, un centre cultural amb museus, una gran biblioteca i diferents exposicions culturals. És un edifici emblemàtic, que representant unes gran roques del desert, amb una arquitectura molt cuidada. Està pensat per desenvolupar el talent local, difondre coneixements i potenciar la cultura saudita.

Vam tenir la sort que aquella mateixa tarda hi havia un gran concert de Lang Lang, un dels millors pianistes de l’actualitat que, juntament amb una impressionant orquestra, tocaven clàssics de Disney.

Estàvem allotjats en una zona ben cèntrica, en el Dana Rayhaan by Rotana, just al costat de la Corniche de de Dammam.

Un modern hotel de 5 estrelles, amb unes impressionants vistes des de dalt ja que és un dels edificis més alts de la ciutat.

Tenen un bufet lliure molt complet, amb menjars típics locals i també internacionals.  A més, disposen de varis restaurants a la carta, on vam poder sopar-hi una nit amb una cuina exquisida.

Més enllà dels serveis, destacaríem, com a la resta del país, la gran hospitalitat de tot el personal. Un lloc on estan acostumats a veure pocs turistes i que realment ofereixen una acollida espectacular.

El següent dia, vam aprofitar per conèixer la Corniche de la ciutat, visitar el Dammam Heritage Village, on ens van explicar com vivien en aquestes terres antigament i com eren les cases tradicional de les diferents zones d’Aràbia Saudí. A més, vam poder acompanyar als dos colgues a les seves habituals rutines de resar i fer el cafè en el seu local de Shrq Coffe d’Al Khobar, just al costat de Dammam.

BAHRAIN

A mitja tarda ens vam dirigir cap a Bahrain, un petit país format per un arxipèlag de més de 30 illes. Destaca la més gran de totes on hi ha Manama, la seva capital.

Després de creuar un llarg pont per sobre del mar que separa la península aràbica de l’illa de Bahrain, vam entrar a aquest país format per una monarquia constitucional.

Ens van explicar que, molts dels locals saudites que viuen a prop de la frontera, entren sovint a Bahrain per poder fer tot allò que tenen prohibidíssim en el seu país. Per exemple veure alcohol i fumar cànnabis.

Dins de Bahrain pràcticament no vam veure ninguna dona amb el burka, més enllà d’alguna saudita que probablement havia creuat la frontera. Tot i això, el país està lluny de garantir els drets i les llibertat occidentals i, igual que la seva veïna, intenta netejar la seva imatge internacional organitzant el Gran Premi de F1.

Tot i que vam estar-hi poc temps, ens vam poder fer a la idea de com és la capital. Vam recorre els principals carrers, vam visitar el soco Bab Al Bahrain, vam sopar en un típic restaurant local i vam contemplar els principals edificis il·luminats des del passeig de la costa.

Agraïts especialment al Saud, que ens va portar amunt i avall durant tot el dia i, que ens va explicar trets culturals i representatius de la societat saudita, alguns que posen els pels de punta.

Com sempre diem, no hi ha millor manera de conèixer un poble o una cultura diferent que rodejar-se dels propis locals.

ARTICLES MÉS LLEGITS
Sponsor
CATEGORIES DEL BLOG
MILLORS PAÏSOS PER VISITAR 2024
MILLORS CIUTATS PER VISITAR 2024
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com