Search
Àsia / Indonèsia / Komodo / La Volta al Món / Sud-Est Asiàtic

KOMODO, UN MÓN SUBAQUÀTIC

Després d’haver vist les aigües poc profundes, ens moríem de ganes d’explorar les profunditats del  parc amb iDIVE Komodo. Vam decidir-nos per aquesta escola per que és l’única de propietat local i creiem que és necessari recolzar els negocis indonesis dins el seu país. No vam poder triar millor; vam tenir un dive master per a nosaltres dos sols, tant l’equip de busseig com el vaixells eren molt nous i d’una qualitat excel·lent. El day tour inclou l’esmorzar i el dinar, ja que es comença d’hora pel matí i es torna a mitja tarda. El menjar boníssim, fet al moment amb un cuiner propi dins del vaixell.

Vam arrancar ben aviat al matí per passar tot el dia sota l’aigua. La primera immersió la vam fer a Siaba Besar, on es troba la famosa Turtle City, la zona amb més tortugues per metre quadrat que hem vist mai. Sempre n’hi ha una allà on miris! A més, hi ha taurons de punta blanca, molts frogfish, coralls espectaculars… bé, segurament una de les millors immersions que hem fet mai. La següent ens va deixar un gust agredolç ja que era a Makassar Reef, també conegut com a Manta Point i, per segon cop, no vam veure cap manta. Estem gafats amb les mantes, ho hem de reconèixer!

En aquest dive spot hi ha bastanta corrent i poc corall així que la gràcia són les mantes. És el mateix punt on es va a fer snorkel amb l’excursió dels dracs de Komodo, aquest cop però per sota l’aigua. Després de dinar al vaixell, ens vam submergir a Tatawa Besar on el fons marí és espectacular amb coralls preciosos de tots els colors i una quantitat de peixos que ni en un aquari.

Els punts d’immersió varien a diari segons les previsions, hi ha llocs amb fortes corrents on recomanen només anar-hi al bussejadors avançats però segons diuen són les millors immersions com Castle Rock o Crystal Rock i d’altres més fàcils on inclús és recomanable treure’s un títol de submarinisme en aquestes aigües de visibilitat extrema.  

El dia de busseig va ser increïble. El vaixell, el menjar, el bon rotllo, i sobretot el fons marí espectacular ens van captivar. Una pena que no tinguéssim massa més temps per dedicar a Komodo, ja que ens hagués agradat fer un liveabord i poder gaudir així del fons marí més intensament. Ens queda pendent pel següent cop que tornem!

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.