Search

Tota l’oferta hotelera de Katmandú es concentra en el barri de Thamel i el DOM Himalaya no podia ser menys. Està ubicat al centre d’aquesta zona més turística de la ciutat on hi ha la gran majoria de comerços i restaurants, amb possibilitats d’anar caminant a tot el casc antic de la capital del Nepal.

Només arribar ja ens van venir a buscar a l’aeroport, que es troba a uns 20 minuts sense massa tràfic per la carretera. En seguida ens van portar a l’hotel per fer el check inn i ensenyar-nos l’habitació.

Només entrar hi ha una terrassa exterior on seure a fer alguna copa o un cafè de la màquina que hi ha disponible pels clients les 24 hores, tot un detall. La nostra habitació donava a la façana principal, en un tercer pis, amb vistes a una part de la ciutat. Teníem un llit gran, amb aire condicionat i un bany que no estava gens malament. Hi ha diferents tipus d’habitacions i nosaltres teníem una de les més grans de tot l’hotel.

A la recepció ens van donar un beguda de benvinguda i en seguida ens van explicar les possibilitats que teníem per visitar la ciutat. Ells tenen una agencia de turisme que organitzen i contracten tours pel país, a nosaltres ens van insistir molt en que contractéssim un guia o un porter pel nostre trekking del Poon Hill, però després de pensar-ho bastant vam decidir no fer-ho i no els hi va sentar del tot bé. De totes maneres ens van reservar el bus fins a Pokhara.

Just a la sortida hi ha una oficina de motos que les lloguen per dies i on nosaltres en vam llogar durant dos dies per poder moure’ns amb comoditat per la ciutat. Tenint en compte que el transport públic és horrible i que hi ha atraccions bastant lluny, és aconsellable fer-ho sempre i quan es vagi amb compte a la carretera ja que condueixen molt malament. L’altre opció sinó es moure’s a base de taxi.

L’esmorzar del Dom Himalaya està molt bé. Cada matí, des de les 6 que obren, ofereixen un bufet en el seu menjador a base de torrades, formatge boníssim, embutits, amanides, sucs naturals, dolços, menjar típic del país sobretot amb arròs i ous preparats al moment allà mateix. Un bon esmorzar i amb una franja horària molt gran ideal pel que es lleven d’hora i aprofiten el dia per marxar algun tour o a fer algun trek.

Nosaltres vam passar tres dies al arribar al país per explorar la ciutat i les rodalies de Katmandú que tenen llocs molt interessant per visitar com petits poblats o miradors panoràmics i, abans d’agafar el vol de sortida ens vam tornar a quedar una nit més. Un lloc on els treballadors van ser molt agradables amb nosaltres i on s’ha de reservar amb previsió ja que a temporada alta sempre està ple de gent.