Search
Àsia / El Nido / Filipines / La Volta al Món / Sud-Est Asiàtic

LA BONA VIDA A EL NIDO

Aquest seria el resum a la nostra estada a El Nido; la bona vida durant 4 dies en un dels destins més turístics de tot el país. Gener és temporada alta i es nota al carrer. Molta gent i bastantes dificultats per trobar un hotel correcte tant de qualitat com de preu. Vam arribar procedents de Port Barton amb una furgoneta que anava a rebentar. Tres horetes ben llargues ens van deixar l’esquena feta un quadre però teníem per endavant uns dies de tranquil·litat i relax per recuperar-nos. Ens vam allotjar els primers dos dies a la platja de Corong Corong, mentre que els dos següents ho vam fer al poble de El Nido, d’aquesta manera podíem repartir bé les activitats i ens estalviàvem desplaçaments.

El primer dia, després d’una volta de reconeixement amb l’Anna i a Cuca vam anar a la platja de Las Cabañas. Una platja llarga, amb aigua cristal·lina, palmeres i aquell dia amb bastant vent. Nosaltres ja estem acostumats i quasi no li donem importància (un dels punts negatius de viatjar tant de temps seguit) però no tots els anys es pot gaudir d’unes vacances al gener i anar a un país que faci calor amb unes platges d’ensomni. Així doncs vam passar el dia prenent el sol amb elles, dinant al xiringuito i veien la posta a l’horitzó amb una Red Horse a la mà. L’oferta per sopar a la zona és amplia, vam anar des d’una pizzeria amb forn de llenya fins al Palaone Lechon un restaurant típic amb plats locals com el sissig o el lechon passant pels bagels americans del V and V Bagel.

El dia següent tocava un dels plats forts de El Nido, el seu tour per les illes i les platges del voltant que teníem moltes ganes de conèixer i vam contractar amb Ape Tours. Després de fer el de Port Barton, que va estar bé, hem de dir que aquest va ser moltíssim millor. Ens va encantar tant l’organització com la ruta ja que vam combinar la A i la C i vam tornar molt contents. Érem un grup jove i amb molt ambient al vaixell on tenien la música posada i repartien ron amb cola (inclòs en el preu) sense parar. Després de fer snorkel a la Big Lagoon i de visitar la Helicopter Island ens van servir un dinar de luxe en el mateix vaixell. Peix fresc fet a la brasa, arròs, fruita, gambes i amanides amb refrescos i cervesa tot molt ben muntat. També vam visitar Shimizu Island i vam anar a fer kayak a la Small Lagoon i vam acabar a la platja de 7 Commando amb una sessió de fotos que després et passen sense cap cost. Un dia genial!

Els últims dos dies els vam passar a El Nido “población” on hi ha una mica més de vida al carrer, amb tot de botigues i restaurants a l’avinguda principal. Estàvem allotjats al ben mig del poble, en el Sea Cocoon Hotel, un hotelet força ben equipat amb piscina i unes habitacions amplies i molt còmodes. Serveixen un esmorzar bufet força complet amb opcions asiàtiques i occidentals, ous al gust fets al moment, dolços, cereals, fruita natural, cafè i te, sucs… senzill i suficient! El seu wifi funciona molt bé en comparació a la resta de llocs. La situació és immillorable ja que està al centre del poble, a poca distància de tot però en un carrer tranquil sense massa xivarri i, des de recepció s’encarreguen de reservar diferents tours i transfers per anar a alguna platja o a l’aeroport. És força modern i està ben decorat, molt net i el propietari és totalment encantador, molt pendent que l’hotel funcioni i això es nota.

Des d’allà vam visitar una de les platges més conegudes de la zona, Nacpan Beach, la qual s’arriba amb moto o amb un trajecte de mitja hora amb minivan. És una platja amplia, amb xiringuitos on menjar peix fresc i no està gens malament. L’últim dia ens vam acomiadar de El Nido amb un dels millors sopars que vam tenir a Palawan, en el Cafè Athena, un grec de primera classe on ens van donar a provar el seu plat estrella: pinxos de souvlaki de vedella i de xai, senzillament espectacular la qualitat de la carn. A més vam ens vam partir una amanida boníssima, una pasta amb gambés i cranc fresquíssim servit amb espaguetis. I unes postres casolanes d’infart per acabar-ho d’arrodonir. Un restaurant que recomanem al 100% tant pel seu menjar exquisit com per la seva ubicació excepcional just davant de mar. El seu propietari, un jove anglés casat amb una filipina, porta aquest negoci de meravella amb un tracte de proximitat, bon servei i excel·lent qualitat!