Espectaculars paisatges de Zhangjiajie, Guilin i Yangshuo
Feia temps ens havien recomenat visitar les muntanyes de Zhangjiajie, un parc nacional situat a la província del Hunan, al centre de la Xina i famoses per ser la inspiració de James Cameron en les muntanyes flotants de la pel·lícula d’Avatar.
Un avió ens va portar des de Pequín fins a la ciutat de Zhangjiajie, en un dels aeroports més petits que hem vist i envoltat de muntanyes amb la sensació que no pugui aterrar al mig de la serralada.
Hi ha vàries opcions per visitar el parc. Nosaltres vam escollir per dormir dos dies a la pròpia ciutat de Zhangjijie ja que estan totes les facilitats (aeroport i estació de tren) i anar i tornar de les muntanyes el mateix dia.
L’entrada principal està al poble de Wulingyuan, a una hora en bus de Zhangjiajie.
La gran majoria d’hotels i hostals de la ciutat ofereixen rutes organitzades a les muntanyes, nosaltres sempre recomanem intentar fer-ho per un mateix.
Doncs ens vam llevar ben d’hora per anar a l’estació d’autobusos i agafar el primer direcció a Wulingyuan (12 CNY) on es troben les oficines d’entrada al parc.
Hora d’apertura: 8:00
Hora de tancament: 18:00
Entrada: 250 RMB [150 RMB amb descompte per estudiants i menors d’edat]
L’entrada té una validesa de 3 dies.
A dins del parc hi ha varis mitjans de transport per comunicar les diferents rutes internes.
Nosaltres després de discutir amb els responsables durant molta estona, vam aconseguir que ens fessin el descompte d’estudiants. Realment teníem el carnet d’estudiant però al no tenir data de caducitat ens posaven pegues i ens feien pagar el tiquet sencer.
Un cop dins hi ha varies rutes. Es pot pujar fins a dalt amb telecadira (65RMB) i amb un ascensor de vidre (70 RMB) i baixar al final del dia caminant sense problemes.
Les vistes són espectaculars i no hi ha millor manera que perdre’s per les muntanyes, acompanyat dels micos que et van seguint pels arbres, mentre es descobreixen paisatges que valen molt la pena.
Per la nit, després per passar per l’hotel, vam agafar un tren fins a Guilin per conèixer els paisatges tan espectaculars de la zona de Guangxi, com Yanghsuo i les terraces d’arròs de PingAn.
Guilin és la capital de la regió amb gairebé 5 milions d’habitants i coneguda sobretot per les muntanyes que recorden a les de Bola de Drac.
Es tracta d’una ciutat on es respira molt tranquil·litat, a nosaltres ens va deixar molt bon sabor de boca. Tot i haver una quantitat elevada de turistes (la majoria xinesos) no la vam trobar massificada, i el fet ser multi ètnica li dona un toc que no havíem trobat abans.
A la ciutat hi ha el llac de Shan Hu juntament amb les pagodes del Sol i de la Lluna que s’il·luminen per la nit creant una imatge espectacular i es refermen com a la zona més visitada i el parc de les set estrelles, que si pot pujar fins a dalt per contemplar unes vistes increïbles de la ciutat i totes les muntanyes que l’envolten.
El carrer principal Shangshui Meishijie es troba en una avinguda peatonal ple de vida que, a part de ser comercial, hi ha també gran varietat de restaurants i lloc per menjar-hi.
Una excursió obligada quan es visita Guilin són les terrasses d’arròs de Longsheng. Nosaltres ho vam visitar pel nostre compte durant casi 3 dies. També hi ha l’opció de de contractar un tour organitzat, però no som partidaris ja que sempre són més cars i amb els tempos molt marcats.
Al matí ens vam dirigir cap a l’estació d’autocars per trobar un transport fins s Ping’An a una mica més de 100 km al nord est de Guilin. Una mini van ens va portar fins a l’entrada del poble després de pagar l’entrada a la regió de Longshen (80 RMB).
Ping’An es un poblet d’uns 200 habitants que pertanyen a la minoria ètnica Zhuang situat al cim de la muntanya i rodejat per les terrasses d’arròs.
Amb unes construccions típiques de la zona, aquest poble captivador atrapa a la gent per la màgia que desprèn quan es recorren els carrers i proporciona una estampa molt típica del país.
La millor època és entre abril i octubre ja que es troben les plantacions d’arròs inundades d’aigua creant una sensació de cascada permanent. La millor opció es fer excursions pels camps i recórrer les rutes entre els diferents poblats de la zona.
L’arròs en canyes de bambú és el menjar més comú de la zona, tot i que en un restaurant ens van oferir una canya de bambú amb carn de rata!!!!
L’última part del viatge era ja conèixer la zona de Yangshuo i el riu Li. Un cop tornats de Longshen i des de l’estació central d’autobusos de Guilin, ens vam dirigir cap aquesta ciutat ubicada a uns 60km de la capital.
La nostra idea principal era agafar una barca de “bambú” a mig camí per descendir fins a Yangshuo observant aquests espectaculars paisatges.
El fet es que sent època de monzons i les pluges que havien hagut, el nivell del riu era molt elevat i baixava amb molta força. Per aquest motiu, es van anul·lar totes les sortides amb aquestes barques i no vam tenir més remei que fer marxa enrere i dirigir-nos directament a Yangshuo amb bus.
És un poble molt enfocat al turisme, amb tot el centre remodelat i carrer peatonals on es pot trobar de tot. El més interessant es llogar una bici i sortir per les rodalies a conèixer els paisatges.
Com ens vam quedar amb les ganes de fer el recorregut pel riu Li, el dia següent no vam tenir més remei que contractar un tour amb una agencia, ja que les sortides amb les barques individuals seguien anul·lades a causa de les pluges.
Així doncs ens vam embarcar amb un grup de xinos per descobrir, riu amunt, la riquesa d’aquests paisatges tant característics i, on vam trobar el punt exacte que apareix en el bitllet de 20 yuans!!