Search
, , , , ,
Bryce Canyon / Estats Units / La Volta al Món / Nord Amèrica / Road Trip / West Coast

WEST COAST 3: BRYCE CANYON

El Bryce Canyon National Park és una obra d’art natural que amb el llarg del temps s’ha anat erosionant formant els coneguts Hoodoos. Aquests camps d’estalagmites de pedra fan que el paisatge sigui realment espectacular i una vista obligada en la ruta per Utah.

Vam arribar poc abans de que es comences a fer fosc al poble de Bryce, on hi ha l’entrada a un dels grans parcs nacionals de tota la zona. Allà vam trobar un spot al mig del bosc on vam passar la nit completament sols i, tot i que feia fred, no vam dubtar en sortir a veure les estrelles que brillaven més que mai.

Feia molt fred, sobretot el dia següent pel matí que vam decidir anar a visitar el parc. Era un fred inesperat per tothom perquè no era època de glaçades però ens van informar que hi havia una onada de l’àrtic amb temperatures de -3 graus. A més, un vent intens feia que la sensació de congelació a l’exterior encara fos més alta.

Això va condicionar la nostra visita per complet. Primer perquè no permetien sortir a fer trekkings fins al mig dia quan el sol picava més fort per perill de congelacions i després perquè nosaltres ens vam limitar a sortir el mínim possible de la camper, només l’indispensable per contemplar les vistes de Bryce.

Per visitar el Bryce Canyon s’ha de pagar $35 com a la resta de parc nacionals o tenir, com nosaltres, l’Annual Pass per entrar de franc. Es pot recórrer amb un servei de shuttle bus com a Zion o fer-ho amb el propi vehicle. Nosaltres vam optar per aquesta segona opció per les condicions meteorològiques i per comoditat.

A part dels diferents trekkings que es poden fer per dins dels parc, els que nosaltres ens vam quedar amb les ganes de fer, també hi ha molts miradors que valen la pena visitar. En el Visitor Center donen tota la informació necessària a més de tenir un petit museu sobre la formació d’aquests erosions tant peculiars.

La nostra recomanació és arribar fins a l’última parada de totes que es troba a mitja hora de l’entrada i al tornar, anar parant a cada un dels punts interessant que queden a mà dreta. Vam començar pel Rainbow Point amb una visió panoràmica de tot l’amfiteatre de Bryce. Vam seguir amb el mirador de Natural Brige, un pont natural de pedra amb els boscos de fons i vam acabar per la zona de l’entrada on hi ha el Sunrise, el Sunset, el Inspiration i el Bryce Point, tot de mirador al canyó des de diferents punts.

Personalment ens hagués encantat fer algun petit trekking per dins del canyó perquè les formacions i els paisatges són espectaculars. Vam tenir mala sort amb el temps, o millor dir amb la temperatura ja que era un dia molt assolellat. Li vam dedicar poques hores però és un lloc per passar tot un dia i fer bon recorreguts entre les roques.

Últims viatges