Search
, , , , ,
Catedral de Màrmol / Glaciar / La Volta al Món / Patagònia / Sud Amèrica / XILE

DE COYHAIQUE A PUERTO TRANQUILO, CATEDRALS DE MÀRBRE I GLACIARS

La carretera austral és una mítica ruta del sud de Xile que uneix Puerto Montt amb Vila O’Higgins, la part sud del país. Nosaltres en volíem fer un bon tram, molt més maca que la ruta 40 ja que passa entre mig dels Andes, llacs i entrades de mar. Des de Futaleufú vam agafar un bus durant 12h que ens portava per aquesta coneguda ruta fins a Coyhaique, la ciutat més important de la regió d’Aysen. Una autèntica passada de vistes durant el trajecte, passant per zones molt interessants com el Parc Nacional de Queulat.

A Coyhaique vam optar per una estància diferent, vam passar un parell de dies a Fundo Panguilemu. Un conjunt de 3 yurts, situats al mig del camp, al costat d’un riu i amb unes vistes impressionants. Una estada de relax per gaudir de la Patagònia en estat pur, aïllats i amb l’única companyia de l’Angeles, una porteña (de Buenos Aires) que estava de vacances. La nostra experiència AQUÍ.

La majoria d’opcions que hi ha a Coyhaique passen per un llarg desplaçament. Els atractius que s’ofereixen estan a Puerto Tranquilo o a Cerro Castillo pels trekking de muntanya. Nosaltres vam optar per seguir la ruta cap el sud fent estança a Puerto Tranquilo durant dos dies i aprofitar bé el temps ja que es troba a 5 hores de Coyhaique.

Un cop allà vam escollir la millor opció per les principals activitats de la zona:  99% Aventura, que ofereix un pack per visitar la Catedrala de Màrmol amb kayak i un trekking al Glaciar Exploradores, al millor preu.

La Catedral de Màrmol és l’atracció estrella de la zona. Es troba al llac General Carrera, el segon més gran del continent i hi ha dues opcions per conèixer-les: amb embarcació o amb kayak. Recomanem fermament l’experiència de fer-ho amb kayak, una excursió molt divertida que et permet gaudir de les formacions de marbre més intensament, entrant fins a dins i molt més tranquil.  

El trekking al Glaciar Exploradores va ser la cirereta al pastís. Una excursió molt ben organitzada per 99% Aventura, que et proporcionen els grampons, proteccions pels pantalons, una motxilla, el casc i pack amb el dinar molt complert. Erem un grup de 12 persones amb 2 guies, que durant 1h i mitja ens van portar amb mini bus fins al començament del trekking. S’ha de dir que no és dur, poques pendents i una duració de 5 o 6 hores fent parades per menjar, fer fotos i contemplar les vistes. En realitat el temps de caminada són unes 2 hores per anar i 2 per tornar aproximadament. Un cop allà les sensacions són espectacular, era el primer cop que caminàvem per sobre d’un glaciar. Un munt de formacions, llacunes d’aigua i inclús vam entrar en diferents cavitats que forma el glaciar gràcies a les corrents d’aigua que hi ha a l’interior. Un autèntic espectacle 100% recomanable.

Després de dos dies els nostres plans per seguir direcció sud van canviar. El Chaltén era la nostra següent parada. Inicialment teníem pensat arribar fins a Vila O’Higgins i allà agafar una barcassa per creuer durant tot el dia els Andes fins arribar al poblet Argentí. Ens vam assabentar que la barcassa estava espatllada i que hi havia gent que s’havia passat molts dies esperant per creuar així que vam optar per anar fins a Chile Chico i agafar un bus nit a Los Antiguos fins a la capital nacional del trekking.

L’aventura va començar quan només hi havia un bus a Puerto Tranquilo que sortia per la tarda i no arribava a temps pel bus nit que necessitàvem agafar posteriorment, així que ens vam tornar a animar a fer dit. Aquest cop eren uns 170km per camins de terra i molt molt poc transitats. Tot va començar sobre rodes, mai millor dit, vam aconseguir 3 cotxes en un moment que ens van avançar més de dues hores de viatge. El problema va ser que l’últim ens va deixar en una carretera que pràcticament no circulava cap vehicle. La mitja van ser 3 cotxes per hora i cap d’ells ens parava, per sort després de tres hores una parella que anava carregat fins a dalt ens va parar i portar fins a Chile Chico, asseguts quasi l’un sobre l’altre durant 90 minuts. Tota una experiència que va acabar genial i amb temps de sobres fins i tot preparar a dinar abans de creuar la frontera que ens deixaria a l’estació de bus per anar a El Chaltén.

 

Últims viatges