Search
, , ,
Campervan / Europa / Islàndia / Reykjanes

ISLÀNDIA – DIA 1: REYKJANES – THINGVELLIR

El primer dia a Islàndia ens vam despertar davant del Viking World on vam decidir passar-hi la nit. Havíem arribat el dia anterior força tard, estava mig plujós i havia molta boira. Els amic de NORDIC CAR RENTALS ens van venir a buscar a l’aeroport per portar-nos a les seves oficines. Allà vam recollir la que seria la nostra campervan pels pròxims 14 dies i la que ens acompanyaria durant gairebé 3.000 km per fer la volta sencera a l’illa.

Pel matí, ja acomodats i amb les maletes desfetes, vam anar a primera hora a Blue Lagoon. Com ens trobàvem a prop, vam decidir anar-hi just a primera hora i a les 8h ja estàvem punt per entrar. El dia seguia boirós i juntament amb el vapor que sortia, en ocasions no es veia a pocs metres de distància però feia un ambient encara més místic.

El millor d’anar a primera hora és que acostuma a haver-hi poca gent, així que durant els primers minuts vam estar gaudint en solitari de les aigües turqueses i riques en minerals que provenen d’aqüífers volcànics a 2 mil metres de profunditat.

Després d’un parell d’hores de relax i donant-nos la benvinguda a Islàndia vam enfilar cap al supermercat Bónus, els que tenen els preus més competitius, per fer una gran compra amb les necessitats dels propers dies. Com ja portàvem cafè, embotits i sopes instantànies de casa, ens vam centrar amb l’esmorzar, carn, ous, begudes i sobretot amb el Skyr, un iogurt típic islandès, semblant al grec, que data originàriament de l’època dels vikings. Està boníssim!

Teníem la intenció de visitar la península Reykjanes i vam començar pel Bridge Between Continents, una zona on es veu la separació en forma de canyó entre les plaques tectòniques d’Euràsia i Amèrica del Nord. Seguint la costa vam arribar a Grindavík i no vam perdre l’oportunitat de dinar en un dels locals més mítics de la zona, el Cafè Bryggjan, conegut per la seva sopa de marisc en format de self-service.

Us assegurem que després d’unes hores de visita a l’aire lliure el que més entra és una sopa ben calenta i aquí es pot repetir pel mateix preu.

Ben a prop quedà l’últim volcà que va entrar en erupció el 2021, el Fagradalsfjall, i en el que es permetia pujar fins a dalt per observar l’espectacular erupció. Avui, ja apagat, només queden els restes de lava solidificada.

Vam seguir cap a Krýsuvík, una zona geotèrmica amb fumaroles i olor a sofre que et recorda que estem en una àrea volcànica. Una mescla de colors terrossos, grocs i verds destaquen en el camí que puja fins a dalt, on es tenen un magnifiques vistes panoràmiques.

 

Com el dia següent teníem intenció de visitar el Golden Circle, vam anar tirant amb la camper fins arribar allà on ens vingués de gust. Primer vam parar al Kerid, un volcà que conserva un llac dins del seu cràter. Amb uns colors vius i forts, es pot fer la volta a la cresta fàcilment i és possible baixar fins a tocar de l’aigua.

Finalment vam arribar a Thingvallir on vam quedar-nos per passar la nit, en un dels emplaçaments més històrics de tot Islàndia. Estàvem preparats per descobrir-ho.

ARTICLES MÉS LLEGITS
Sponsor
CATEGORIES DEL BLOG
MILLORS PAÏSOS PER VISITAR 2024
MILLORS CIUTATS PER VISITAR 2024
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com