Search
, , ,
Dunedin / La Volta al Món / Nova Zelanda / Oceania

DUNEDIN: VIDA NOCTURNA, FOQUES I PINGÜINS

Des de Queenstown vam fer unes 4 hores de carretera per arribar a Dunedin, on ens retrobaríem amb el nostre amic Joe que havíem conegut quatre anys abans a la Xina i no veiem des d’aleshores.  Ens va convidar a passar uns dies a casa seva a les afores de la ciutat amb unes vistes a la baia espectaculars.

Vam arribar-hi a la tarda i després d’uns vinets amb ell i el seu company de pis vam dirigir-nos cap al centre de la ciutat per sopar i fer unes copes. Dunedin és una ciutat universitària i es nota en el seu ambient nocturn. De dia és una ciutat força tranquil·la però de nit sembla que la gent es multipliqui i els carrers, restaurants, bars i discoteques del centre estan plens de gom a gom!

El millor de la zona però és la península d’Otago. Val la pena recórrer-la tota i anar parant sobre la marxa. És una de les més maques del país amb paisatges d’ensomni i una vida animal increïble, a les seves platges s’hi poden veure tot tipus d’aus marines, foques prenent el sol i s’hi hi vas a l’alba o a la posta de sol, pingüins. Recomanem fer una visita a la Sandfly Bay, una platja a uns 20 minuts en cotxe de la ciutat a la que s’hi accedeix per un caminet curt i fàcil i on pràcticament cada dia hi ha foques i els pingüins blaus hi aniuen, quan és època és clar (de desembre a febrer), fora de temporada també se’n poden veure però amb més quantitat i freqüència i només a la sortida i postra de sol.

Després de passar un parell de dies per la zona, vam emprendre marxa cap a Kaikoura, al nord de Christchurch ja que volíem anar a veure balenes i allà es diu que se’n poden veure tot l’any. De camí, no massa lluny de Dunedin, estan el Moeraki Boulders, unes formacions rocoses totalment esfèriques que hi ha sobre la sorra de la platja que semblen totalment ous alienígenes. S’han format durant centenars d’anys a causa de l’erosió del vent i les onades, realment no havíem vist mai alguna cosa semblant. És molt més espectacular encara si es visita a la sortida o posta de sol.

Val la pena també parar a Oamaru una petita ciutat que és un museu a l’aire lliure ja que s’hi ha conservat els edificis més antics del país i aprofitant, la majoria de negocis del centre estan decorats i/o venen tot tipus d’objectes vintage.

Últims viatges