Search
, , , ,
Argentina / El Chaltén / La Volta al Món / Patagònia / Sud Amèrica

EL CHALTÉN, TREKKINGS FRUSTRATS

Arribàvem a El Chaltén amb la idea de fer una parada abans de El Calafate i aprofitar per veure una de les zones més poblades per motxillers i tots aquells amants del trekking. Voliem fer un parell de treks i veure el pic estrella de la regió, el Fitz Roy.

Malauradament, el temps no ens va acompanyar aquests dies a la Capital Nacional del Trekking. Un vent molt fort i una pluja que queia a ràfegues va fer que ens ho penséssim dues vegades abans de sortir als dos circuits més populars.

El primer que volíem fer era evidentment el Fitz Roy. Una caminada que va fins a Laguna Los Tres, la base de la coneguda muntanya on hi ha un llac. Diuen que té una dificultat moderada en un recorregut que comença i acaba a El Chaltén. Són uns 9 hores en total i 25km de distància.

L’altre que volíem fer era el Laguna Torre, que també ens el van recomanar molt. Un recorregut que porta fins a llac on desemboca un glaciar i es poden obtenir unes vistes magnífiques (si el temps acompanya). Dura unes 6 hores en total en 17km i el tram final es veu que és més complicat.

Tot i que no vam poder fer aquests dos, en vam fer algun de més curt com els miradors on es veuen els còndors planejar. També un tram del Laguna Torre on vam poder veure uns paisatges patagònics increïbles.  A diferencia de Torres del Paine, per entrar al Parc Nacional no s’ha de pagar entrada i s’hi pot acampar a dins. Molta gent fa estades llargues per conèixer a fons una de les zones més maques de la Patagònia argentina.

El Chalten és un petit poble simpàtic, amb construccions de muntanya, molts hostels i poca cosa més. Ens va fer gràcia trobar un restaurant que es deia La Senyera i que a l’entrada hi tenia l’estalada penjada.

Últims viatges