Search
, , ,
Hobbiton / La Volta al Món / Nova Zelanda / Oceania

HOBBITON, ENS ANEM A UNA AVENTURA!

Cada cop que veiem les pel·lícules del Senyor dels Anells o el Hobbit, ens quedem enamorats dels paisatges que hi apareixen. Doncs sí, aquests paisatges existeixen i estan tots a Nova Zelanda.

L’any 1999 Sir Peter Jackson va començar a gravar la trilogia dels llibres de J.R.R Tolkien. Després de recórrer les illes en busca de diferents paisatges adequats per cada escena, va sobrevolar amb helicòpter una petita granja de Matamata, a prop de Rotorua. La granja de l’Alexander on va decidir crear del no res el poble de Hobbiton. El granger, molt reticent al principi, poc s’imaginava que li havia tocat la loteria.

Es va trigar dos anys en construir-ho. Les plantes i els arbres (tots menys un) són reals i es van esperar a que creixessin. Hi ha un total de 39 cases, algunes tenen les dimensions per a una persona i altres per a un hobbit, depenent quin pla és volgués gravar en cada moment. Com tot el poblet fa pendent, l’única zona plana estava coberta d’aigua. Aquesta àrea la va omplir de sorra i van plantar gespa per crear l’espai de festes on es celebrar l’aniversari 111 d’en Bilbo. De fet, tanta importància se li va donar que el govern va enviar l’exercit per fer treballs de camp en la construcció.

Un cop es va rodar la primera pel·lícula no se li va donar importància i es va deixar mig abandonat. El propietari de la granja al veure que rebia visites en busca del poble més famós de La Comarca, quan es va tornar a construir pel següent film, va demanar que li mantinguessin igual.

Aquest poble tranquil de la Terra Mitja, amb cases construïdes dins dels turons i amb les portes rodones tan característiques és real i es pot visitar. L’entrada costa N$79 (42€) i et fan un recorregut de dues hores pel set de les pel·lícules.

L’Estel no és gaire amant d’aquests films i va acabar encantada. És ben bé posar-se en la pell d’un hobbit i tenir la sensació de trobar-te a en Frodo o en Sam a qualsevol cantonada. A més un guia va explicant curiositats i anècdotes del rodatge, que si has vist les pel·lícules no deixa de ser divertit. S’ha d’anar preparat per trobar-se a molts i molts turistes, cada 10 minuts surten busos des de The Shire Restaurant, on es compren les entrades, fins a Hobbiton. La millor anècdota la protagonitza el Sam al final del Retorn del Rei, però tindreu que visitar aquest poble de La Comarca per saber que va passar.

Al final del recorregut s’arriba a la cantina The Green Dragon després del mític pont de pedra i és l’únic edifici que es pot entrar. Allà, ens van convidar a una cervesa i vam tenir uns minuts lliures per fer fotos i gaudir de les vistes.

Últims viatges