Search
, , ,
Àsia / Ikh Nart / La Volta al Món / Mongòlia

IKH NART ROCKS, DINS EL DESERT DEL GOBI

Tocades les 4 del matí vam arribar al nostre destí, on un cotxe ja ens estava esperant per portar-nos fins al campament. Amb poc més d’una hora, a les 5 del matí quan tot just sortia el sol per l’horitzó del desert vam arribar a Ikh Nart Rocks, un campament de Nomadic Journeys. Està ubicat en la regió de Gobi Est i es troba dins del desert del Gobi en una zona plena de roques i que fa que les vistes encara siguin més maques i diferents al que enteníem com a desert. Justament aquest és l’any que es recorda com a més verd dels últims i això fa que encara es puguin veure més animals salvatges pel desert.

El campament és exactament igual que l’anterior, amb el sistema de yurts i el menjador amb el mateix tipus de menjar. Aquí el que canvia una mica són les activitats i sobretot el clima ja que fa molta calor durant el dia.

És una zona amb moltes roques però sense gaire muntanya, força plana, fet ideal per agafar les bicicletes i anar a explorar. Això vam fer el primer dia endinsant-nos al desert en busca d’animals salvatges. Vam veure cabres i vaques que deurien ser d’algun nòmada. De tant en tant es poden veure yurts on hi viu la gent local que es dediquen exclusivament als animals.

El següent dia vam agafar un cotxe triturat de l’època soviètica i ens vam allunyar més quilòmetres en busca de fauna amb un guia local. Ens va portar per diferents formacions rocoses i vam poder veure uns quants llops, àguiles amb un niu gegant on tenien una cria dins i cabres salvatges. La veritat és que les vistes des d’aquests punts al horitzó del desert són impressionants. El propi campament té camells els qual es pot anar a fer una volta i també hi ha l’opció de fer un trekking amb els cavalls d’una família nòmada que viu a prop.

Nosaltres dos vam anar a cavall acompanyats del pare i el seu fill de 7 anys durant un parell d’hores direcció sud. Allà vam arribar al yurt d’una altre família nòmada que criaven cavalls, en tenien moltíssim i cada dia extreien la llet de les llegues per produir arak, una beguda típica de Mongòlia feta a base de llet de cavall fermentada i per tant amb alcohol. Ens la van deixar provar a dins de casa seva i la veritat és no ens va acabar d’agradar massa. Un gust fort a llet amb el toc de licor, ells se la bevien com l’aigua, inclús el xavalet.

Un altre tren nit ens va portar de volta a Ulan Bator després d’una setmana pels campaments de Nomadic Journeys. La veritat ha estat genial poder passar aquests dies en dos regions tan característiques de Mongòlia. Aquest és un país únic on la gent viu encara com fa molts anys enrere i veure-ho de primera mà i que t’expliquin la seva forma de vida és únic.

Per una banda els grasslands, amb paisatges verds de somni però operatiu només en època d’estiu ja que a l’hivern fa molt i molt fred. És un lloc per relaxar-se, gaudir de la natura i fer activitats altament recomanables com les del riu o els trekkings a cavalls. En el desert en canvi es poden fer exploracions en busca d’animals salvatges o en busca de restes arqueològiques de la prehistòria i és que aquí es fan diferents investigacions ja que es relativament fàcil trobar restes a la pròpia superfície. Nosaltres en vam trobar varies.

Mongòlia és un país sense gaire turisme amb una gent molt amable però amb una relació força limitada ja que molt pocs parlen anglès. És una parada obligatòria en la ruta del transsiberià per estar-hi la menys una setmana i visitar les dues zones més característiques, a nosaltres ens ha encantat!

Últims viatges