Search
, ,
Campervan / Europa / Islàndia

ISLÀNDIA – DIA 9: MYVATN – AKUREYRI

Feia dies que no dormíem tant bé, per primer cop en tota la ruta per Islàndia ens llevàvem en un llit d’hotel i no el de la camper. El novè dia de ruta l’iniciàvem en la Vogafjós Farm Resort, ben descansats i amb un esmorzar autèntic islandès en el menjador principal amb vistes als petits vedells de la granja.

Amb tota la calma, després d’un bon esmorzar de diumenge, ens vam dirigir a la primera parada del dia. Vam pujar fins al cràter del volcà Hverfjall ben a prop de la granja i amb unes vistes espectaculars a tota la zona de Myvatn. Des d’allà ens acomiadàvem d’aquesta àrea geotermal per posar direcció al punt més al nord de tot el viatge, Húsavik.

Aquest petit poble, a tocar del cercle polar àrtic, és conegut per acollir visitants que volen veure balenes de molt a prop. Les condiciones d’aquesta baia són idònies per aquests cetacis ja que té un parell de rius que arrosseguen molt sediment i fa que hi hagi una gran quantitat de plàncton acumulat. És per això que se n’hi troben tants durant l’època estival, els mesos que pugen de les càlides aigües del Carib per alimentar-se.

Com no podia ser menys, tenim reservada una sortida amb la companyia Húsavik Adventures l’única que utilitza una embarcació neumàtica de 12 persones i que permet, sempre respectant les distàncies de seguretat, arribar més ràpid i més a prop.

Sincerament l’experiència va ser brutal, després d’acostar-nos en un illot ple de pufins i veure’ls per primera vegada, vam anar en busca de les famoses balenes. En vam veure unes quantes i de diferents com la balena Mink o Humpback.

Després de Nova Zelanda i Sri Lanka, tornàvem a veure balenes a mar obert i de ben a prop, una de les experiències més boniques del viatge. Això si, tot i anar molt abrigats, vam passar fred, molt de fred, a sobre la barca!

Ja a terra i amb ganes d’entrar en calor, era hora d’anar un dels banys termals més insígnies de Islàndia, el GeoSea Iceland. Situat als peus del penya-segat, ofereix unes vistes impressionants a les muntanyes nevades del davant, a la baia on vam veure les balenes i a la població de Húsavik. De ben segur la millor manera d’acabar la jornada en aquesta població del nord del país, relaxat dins les aigües termals i amb les meravelloses vistes.

Ja de camí cap Akureyri vam parar a unes de les cascades que ens venia de pas, Godafoss. Amb una triple caiguda d’aigua és característica de la zona i, vam aprofitar els últims rajos de sol per visitar-la abans d’arribar a la segons ciutat més important del país per fer-hi nit en el seu càmping.

Últims viatges