Search
, , ,
Kaikoura / La Volta al Món / Nova Zelanda / Oceania

A KAIKOURA AVISTAMENT DE BALENES

A Kaikoura hi vam anar amb un objecteu molt clar, avistar balenes. És una il·lusió que teníem des de feia molt de temps i per fi anàvem, a complir-la! Vam conduir gairebé 200 km amb aquest propòsit així que estàvem molt il·lusionats.

La zona de Kaikoura val la pena per si mateixa, té uns paisatges impressionants, i és molt fàcil de trobar-hi foques prenent el sol en qualsevol de les seves costes. Els poblets del voltant també valen una visita, tot i que no hi ha massa a fer, més que tours per anar a veure o banyar-te amb dofins o foques, són poblets petits amb un encant especial. El mateix passa amb Kaikoura, a part de l’avistament de balenes que és, sens dubte, el seu atractiu principal, hi ha un trek que recórrer tota la costa on a ple sol es veuen colònies de foques sobre les roques. Quan hi vam anar nosaltres però feia un vent molt fort i fred i vam decidir anar directament a veure les foques sense fer el trekking.

Les balenes, les vam anar a veure amb Whale Watch Kaikoura. Estan situats al final del poble i tenen un gran aparcament gratuït, cosa que facilita molt la visita. Des d’allà i després d’ensenyar-te el vídeo de seguretat et porten en autocar fins al port on tenen els vaixells amb els que fan les expedicions. El recorregut dura un dues hores des de que el vaixell surt de port. En aquestes dues hores dependrà de la sort que tinguis que en vegis més o menys. En cas que no se’n vegi cap et retornen el 80% del preu total. Nosaltres no vam tenir massa sort, i només en vam veure una, però ens hem trobat a gent pel camí que n’han vist fins i tot 9, uns dies abans que nosaltres.

Hi ha balenes que ja viuen allà i d’altres que estan només de pas. Durant el viatge el guia va explicant curiositats sobre aquests cetacis i un cop el vaixell baixa la velocitat es pot sortir fora per gaudir de les vistes de mar obert, veure les aus marines en acció, els dofins si es té sort, i sobretot, les balenes.

No podríem deixar passar per alt la nostra última nit amb la furgo. A pocs quilòmetres de Kaikoura hi ha un spot gratuït just davant del mar. Alineats amb la sortida del sol i escoltant les onades de fons, va ser una bon comiat de la nostra casa durant aquestes tres setmanes.

Últims viatges