Search
, , , ,
Estats Units / La Volta al Món / Los Angeles / Nord Amèrica / West Coast

LOS ANGELES, MECA DEL CINEMA A HOLLYWOOD

Los Angeles, LA, per abreviar-ho, ha estat el final de la ruta 66 després de 10 intensos i gratificants dies. Havíem escoltat comentaris que la ciutat en general no és massa atractiva i que no valia la pena dedicar-li masses dies. Bé doncs nosaltres hi vam estar 6 i ens haguéssim quedat algun més.

LA és una ciutat molt gran, gegant, on les distancies entre les diferents parts són llargues i està pensada per moure’s en cotxe. Les caravanes que es formen són famoses i conegudes per ser de les més grans de món així que millor armar-se de paciència per anar d’un costat a l’altre.

Nosaltres ens van quedar 6 dies no perquè la ciutat ens agradés especialment sinó perquè teníem pensat fer varies coses i volíem fer-ho amb calma. Els primers 4 dies els vam passar a Hollywood, la zona on es concentren els estudis de cine més famosos del món. Els últims 2 dies vam anar a la zona de Venice Beach per gaudir una mica de platja i ambient californià.

Ens vam allotjar, tal i com vam fer a Nova York un més abans, en els apartaments de Global Luxury Suites situats a la zona de Universal City. Amb aparcament i zona de piscina ens van venir de perles per passar un dia descansant després de tants quilòmetres i per visitar els estudis de la Warner Bros i d’Universal Studios que hi vam poder anar caminant. A més, es troben molt a prop de les famoses lletres de Hollywood, visita indispensable a la ciutat. La nostra experiència AQUÍ.

El primer dia, només arribar vam tornar el cotxe de lloguer que vam utilitzar per la ruta 66 a l’aeroport i vam anar de cap a conèixer el centre de la ciutat, el downtown. El més recomanable és no allotjar-se aquí ja que és un centre relativament petit que es pot visitar amb una tarda i, pel que ens han comentat amics locals, per la nit no és massa recomanable passejar-s’hi.

Vam visitar la zona mexicana del Pueblo de los Angeles, amb tot de parades de menjar i souvenirs del país veí. Hi ha museus amb recreacions de les cases antigues i músics al carrer que toquen per entretenir tan a locals com turistes. És agradable fer-hi una volta i veure l’ambient o degustar els tacos que venen a cada cantonada.

Just al costat està el Little Tokyo, un barri japonès amb restaurants i comerços del país nipó on vam aprofitar per dinar un plat de curry japonès que tan ens agrada. Seguint cap al centre financer vam arribar a la Walt Disney Concert Hall, un edifici emblemàtic de l’arquitecte Frank Gehry que tan recorda al Guggenheim.

Caminant pel centre vam arribar al Grand Central Market, un mercat interior amb desenes de parades de menjar de tot tipus on es recomanable no només parar a menjar sinó fer-hi una volta per veure l’ambient i la seva decoració. Al davant està el Bradbury Buidling, una marca arquitectònica del centre de LA. Ha sortit a varies series i pel·lícules amb les seves escales d’accés a les plantes superior, els ascensors de l’època o els decorats de ferro. No s’hi pot pujar perquè són habitatges i oficines, però si es pot veure des de la planta principal.

Seguint direcció sud vam anar a veure The Last Bookstore, una llibreria peculiar i recomanable de visitar ja que a la segona planta hi ha diferents botigues d’art i artesania. A més, ho tenen decorat de manera molt original creant un laberint amb estanteries o fent diferents figures amb els propis llibre. Tot un encert!

L´última parada al centre de Los Angeles va ser ni més ni menys el Staples Center. El pavelló de basquet que comparteixen els Lakers i els Clippers i que tantes estrelles han trepitjar. La llàstima és que tot just començaven la pretemporada i no hi havia cap partit que poguéssim anar a veure. És un estadi molt gran, aquí es va celebrar el funeral del Michael Jackson davant de 20 mil persones.

Dins dels llocs més destacats de LA, no ens podíem deixar el que és un dels carrers més coneguts del món: Walk of Fame o el que és el mateix, el Passeig de la Fama de Hollywood. Aquesta llarga avinguda, la Hollywood Boulevard, està decorada amb més de 2.600 estrelles de cinc puntes amb el nom del més influents i emblemàtics de la industria del cine, la televisió, la radio, la música i el teatre. A més, en aquesta alçada es troba el Dolby Theatre, on es celebra la gala dels Oscars.

L’última dia vam anar a visitar Beverly Hill, la zona amb més glamur de Los Angeles. De fet, en aquesta zona hi viuen personatges del món de la tv i del cinema ben coneguts i nosaltres vam decidir anar a recorre Rodeo Drive, un carrer comercial amb palmeres i amb les botigues més cares i exclusives de la ciutat.

WARNER BROS

Una de les coses que teníem més ganes de fer a LA era visitar un estudi de Hollywood, tal i com vam fer a Mumbai amb els estudis de Bollywood. No se’ns va acudir cap millor ni més conegut que anar a veure els estudis de la Warner Brothers que estaven a pocs minuts caminants dels nostres apartaments de Global Luxury Suites.

Només arribar i després d’un petit vídeo informatiu amb una mica d’història de la companyia vam pujar un petit autobús elèctric amb 10 persones més per recorre els carrers i platons d’algunes de les series i pel·lícules que més ens agraden. Vam començar amb un petit museu d’Aquaman i Harry Potter on a més de curiositats del rodatge també et mostres material original que feien servir els actors. Vam passar per una col·lecció de cotxes de Batman de les diferents pel·lícules que s’han fet al llarg de la història i per un magatzem amb milers de productes de decoració.

Vam visitar platons exteriors on s’havien rodat diferents films amb tot el decorat de cartró pedra i per acabar la secció estrella del tour, sobretot per l’Estel que és una gran fan, els platons originals de Friends i Big Ban Theory. S’han quedat tal i com eren perquè la gent els pugui visitar, assentar-se en els sofàs i fer-se la foto de rigor!

UNIVERSAL STUDIOS HOLLYWOOD

Universal Studios Hollywood és un parc d’atraccions de la mateixa companyia que Port Aventura però bastant més petit. En aquest cas però, està ambientat en diferents pel·lícules o series recreant per exemple el poble sencer de Hogsmeade i el castell de Howarts de Harry Potter. Aquesta va ser la nostra primer parada amb un recorregut interactiu per dins de Howarts que estava molt ben aconseguit. Dins del poble hi havia les típiques botigues que apareixen a la pel·lícula com la de varetes, de caramels, de vestits o bars i restaurants tot ambientats. La veritat és que ens va agradar molt, a més només entrar es veu el tren de Howarts Express com surt de l’estació.

El segon punt va ser ni més ni menys que un altre Springfield, el tercer en només 10 dies però aquest cop amb uns personatges grocs molt coneguts: Els Simpson! Aquí hi ha la recreació de tota ciutat amb els llocs típics que surten a la sèrie com la Taberna de Mou, la Central Nuclear del Homer, el Badulaque de l’Apu, la comissaria, la botiga de donuts i dels tacos abella, Krusty Burger… tot menys la casa del Simpson! Aquí l’atracció està dins de Krustyland i per nosaltres va ser un recorregut en 3D força fluix.

Afortunadament teníem un Express Pass que ens permetia anar una vegada a totes les atraccions sencer fer cua. La veritat és que ens va salvar ja que hi havia una gentada de por tot i ser entre setmana. El motiu segurament era que organitzaven el Holloween a partir de les 18h y molta gent comprava el tiquet combinat que permetia quedar-se. Nosaltres no ho vam fer ja que s’havia de pagar a part.

La nova atracció d’Universal Studios prometia molt ja que havíem vist algun dels seus anuncis previs per televisió. Es tracta del Jurassic Park The Ride, una atracció semblant al Tutuki Splash de Port Aventura però que en aquest cas recrea una volta per l’interior del parc amb tots els dinosaures fora de les gàbies… A nosaltres ens va encantar!

Un dels punts més forts d’Universal Studios és que un cop a dins del parc, una de les atraccions és fer una volta per les instal·lacions dels estudis. Uns autocars oberts fan un recorregut pels platons exteriors explicant anècdotes i curiositats de les pel·lícules més populars de la historia. Molt recomanable!

Últims viatges