Search
, , , , ,
Estats Units / La Volta al Món / Monument Valley / Nord Amèrica / Road Trip / West Coast

WEST COAST 5: MONUMENT VALLEY

De tots els parcs nacionals de la ruta que vam fer per Utah, Arizona i Califòrnia, Monument Valley ha estat un dels nostres preferits sens dubte.

És un paisatge molt peculiar que hem vist en desenes de pel·lícules del Far West i que un cop ets allà et segueix sorprenen. Les formacions rocoses de color vermellós en mig del desert són espectaculars i la ruta que es pot fer amb el vehicle privat dins del parc mereix la pena arribar fins aquest punt fronterer entre els estats de Utah i Arizona.

Nosaltres vam fer nit a Kayenta, el poble que es troba més a prop, en un pàrquing del McDonalds aprofitant que tenien els banys i connexió wi-fi les 24h. També hi ha l’opció de dormir dins del parc en un Lodge que té unes vistes espectaculars però segurament gens barat.

A primera hora del matí ja ens trobàvem a l’entrada del parc, que al igual que l’Antilope Canyon, esta dirigit pels indis Navajos perquè està dins del seu territori i cobren una entrada de $20 per vehicle.

Per visitar el parc hi ha tres opcions diferents. Nosaltres ens vam decantar per fer-ho amb el propi vehicle així que vam agafar la Travellers Autobarn i vam començar a fer el circuit marcat per tots els punts del parc. S’ha de tenir en compte que els camins són de terra i en algunes ocasions amb força desnivells i trams amb molt sots.

També es pot optar per fer un trekking caminant d’uns 6 km que no és massa dur però al que no s’arriba a veure les parts del parc que queden més lluny. L’última opció és contractar un dels tours que ofereixen els indis Navajo. Són força cars i la diferència, a part de totes les explicacions, és que es visiten punts que no es pot anar pel propi compte.

Nosaltres vam decidir fer la ruta convencional amb cotxe i ens va encantar. Vam anar seguir cada una de les parades marcades que teníem en el mapa que ens van donar a l’entrar i per sort, vam trobar poca gent durant el trajecte. Vam anar parant i fen fotos a cada un dels llocs mentre observàvem aquest paisatges rocosos tant impressionants.

Al sortir del parc, vam fer unes quantes milles direcció nord, cap a Utah, per visitar un altre dels punts més famosos de la zona: el Forest Gump Point, que es troba a només 20 minuts de l’entrada de Monument Valley. Aquest és el punt que surt a la pel·lícula on el personatge del Tom Hanks para de corre després de 3 anys, 2 mesos i 14 dies, amb les grans roques de Monument Valley al fons. Un lloc xulo i amb bones vistes però sovint ple de gent per fer la típic foto a peu de carretera.

ARTICLES MÉS LLEGITS
Sponsor
CATEGORIES DEL BLOG
MILLORS PAÏSOS PER VISITAR 2024
MILLORS CIUTATS PER VISITAR 2024
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com