Search
, , , , ,
Argentina / Bariloche / Cruce Andino / La Volta al Món / Patagònia / Sud Amèrica

NAVEGANT ELS ANDES CAP A BARILOCHE

La manera més autèntica de viatjar entre Puerto Varas i Bariloche (i viceversa) és travessant la columna vertebral d’Amèrica del Sud. L’única forma és a través de Cruce Andino, una empresa que es dedica des de fa anys a fer aquesta travessia amb tants anys d’història.

Diem navegant perquè en el recorregut es creuen 3 llacs; el Lago de Todos los Santos, el Lago Frías y el Lago Nahuel Huapi, a més de 4 trams per carretera per dins dels Andes.

Es surt a primera hora del matí en direcció als Saltos de Petrohue, unes formacions d’aigua verd maragda amb diferents cascades i amb el volcà Osorno de fons. Després de travessar el primer llac de tots amb vistes als volcans i al Cerro Tronador s’arriba a Pelulla on hi ha opció de menjar, i activitats opcionals com agafar un jeep per la zona o fer una volta en helicòpter! Nosaltres ens vam emportar el dinar i vam descansar allà una estona abans de continuar amb un bus 4×4 cap al següent llac on es fan els tràmits d’aduana. Aquí es troba una replica de la moto que el Che va utilitzar en el seu viatge al voltant de Sud-Amèrica i que va passar justament per aquest tram fronterer. (veure Diario de motocicleta)

A la part Argentina només queda travessar els dos llacs fins arribar a la ciutat de Bariloche sobre les 20h de la tarda, on el bus para als principals hotels de la ruta fins al centre.

Les vistes són increïbles i l’emoció augmenta quan un se’n recorda que aquesta és una ruta històrica de fa més de 100 anys. A finals del segle XIX, tota la llana que es produïa a la Patagònia necessitava una sortida al mar per poder exportar cap a Europa, és per això que es va obrir aquesta ruta travessant els llacs fins arribar a Puerto Montt, per embarcar la mercaderia i passar per l’estret de Magallanes fins al vell continent.

A partir d’aquí, es crea una empresa turística que permet el pas de la gent entre aquestes dues ciutats importants d’Argentina i Xile, creuant dos parcs naturals i paisatges increïbles de la Patagònia.

 

SAN CARLOS DE BARILOCHE

És una de les ciutats més turístiques d’Argentina i evidentment de la Patagònia. Ubicada pràcticament dins dels Andes ofereix uns paisatges espectaculars amb vistes a la serralada i al llac Nahuel Huapi. Rodejat de cerros, és un bon destí pels amants de les caminades envoltades de naturalesa dins del parc natural homònim.

A més, està al mig de la famosa Ruta 40 que travessa Argentina de dalt a baix i, pels carrers es poden trobar centenars de motxillers que hi fan parada en el seu viatge cap al nord o cap el sud.

Si per alguna cosa és conegut també Bariloche és per la gran quantitat de xocolates que s’hi produeixen. El carrer principal de la ciutat és la meca pels enamorats d’aquests dolços. Es poden trobar botigues de xocolates a banda i banda de totes les varietats amb possibilitats de degustar-ne.

La nostra estada a Bariloche va ser rodona passant tres dies al Hotel Boutique Monasterio. Un hotel situat a només 10 minuts del centre amb vehicle i amb fàcil accés amb transport públic. Té els millors serveis que ofereix un allotjament de la seva qualitat, piscina, spa, sauna, restaurant,… però a nosaltres ens va enamorar el seu esmorzar. Un dels top que hem provat durant el viatge. Sí, ens hem convertit en uns sibarites dels esmorzars i ens encanta. La nostra experiència AQUÍ.

A part de passejar pel centre de la ciutat en busca de xocolata, contemplar les artesanies que hi ha pel carrer, fer algun trekking pels cerros o conèixer la zona de Llao Llao on es pot fer el Circuito Chico, nosaltres també vam anar a visitar la Colònia Suïssa a 25 km de la capital. El primer assentament de suïssos que hi va haver a la Patagònia, amb construccions típiques del país alpí. Aquí es pot provar el Curanto, que nosaltres ja vam menjar a Chiloé, i els dimecres i diumenges s’organitza un mercat amb parades de menjar i productes típics de la terra tot escoltant música en un ambient internacional. S’hi pot arribar en bus des del centre de Bariloche.

ARTICLES MÉS LLEGITS
Sponsor
CATEGORIES DEL BLOG
MILLORS PAÏSOS PER VISITAR 2024
MILLORS CIUTATS PER VISITAR 2024
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com