Search
, , ,
La Volta al Món / Pucón / Sud Amèrica / XILE

ENTRE VOLCANS A PUCÓN

Després de conèixer Villarrica ens quedava un dia pendent i vam aprofitar per conèixer Pucón, la seva veïna i agermanada per compartir les aigües del llac que porta el mateix nom que la primera. Pucón està al peu del també anomenat volcà Villarrica (no van tenir massa enginy amb els noms; ciutat, llac i volcà) i l’any 2015 va patir una erupció que va posar en alerta tota la regió.

Segurament Pucón és més turística, tot i que les construccions són del mateix estil i semblen ben bé dos veïnats d’una mateixa ciutat. Cases de fusta amb teulades de pissarra et transporten als poblets dels Pirineus. Hi ha molt comerç a tota la vila, està ple de restaurants amb tot tipus d’ofertes, un moll on es pot pujar a alguna embarcació per anar a fer un passeig pel llac i una plaça central on de tant en tant hi ha paradetes d’artesania. És un bon lloc per visitar, un bus urbà connecta les dues poblacions ràpidament.

Aquesta petita ciutat és un dels destins de muntanya preferits pels xilens i cada cop més estès entre turistes estrangers de tota mena. S’hi va a descansar, desconnectar de la ciutat i respirar aire pur, a fer esports d’aventura com el rafting i el canyoning amb el bon temps i l’esquí a l’hivern, a admirar els paisatges dels seus voltants fent trekkings o a cavall, escalar volcans eternament nevats i a gaudir de les aigües termals que envolten la zona, les més famoses, les Termas geométricas.  

Nosaltres no vam anar a cap terma aquest cop, però vam estar al  Mirador Los Volcanes Lodge & Boutique, una joia d’allotjament situat a només 15 minuts en cotxe de Pucón. Té una situació privilegiada amb vistes als tres volcans que hi ha a la zona. Allà vam poder gaudir de les aigües calentes que tenen en unes piscines interiors al mig del jardí (com si fossin aigües termals, vaja) i d’una fantàstica cabanya amb una llar de foc ecològica. La nostra experiència AQUÍ.

A més, vam aprofitar aquella tarda per fer una excursió a Los Ojos del Carburga, una formació d’aigües cristal·lines i petites cascades que estan a 15 minuts caminant de les cabanyes, ben bé al mig del bosc.

Últims viatges