Search
Campervan / Europa / Islàndia

35 ANYS I FINAL DE RUTA A REYKIAVIK

Feliç aniversari, Estel!

Ens despertàvem ben d’hora i l’Estel bufava les espelmes d’un pastisset de xocolata que havíem comprat el dia abans. Es esperava un dia emocionant, amb alguna sorpresa i preparats per completar, després de dues setmanes, la ring road d’Islàndia al arribar a Reykjavík, la seva capital.

Pel matí teniem pendent el que ja seria l’últim Hot Spring de tot el viatge, el de Hvammsvík. Situat a pocs quilòmetres al nord la capital, i a peus d’una entrada de mar, ens van permetre l’accès una hora abans de la obertura perquè poguéssim estar completament sols. Marea baixa i un dia radiant, perfecte per començar la jornada en remull. El lloc és magnífic, molt net i gens massificat, diríem que ideal per acabar una road trip per tota l’illa.

A mig matí i amb les piles carregades ja vam enfilar direcció Reykjavík. Aquesta última nit i, per celebrar l’aniversari, aparcàvem la camper i ens allotjàvem al Radisson Blu del centre de la ciutat, i és que el dia bé ho mereixia!

Avui era un dia de grans àpats i el primer, a l’hora de dinar, va ser espectacular. Vam anar al Hja Joni, un restaurant de fine dining, situat dins de l’hotel Iceland Parliament de Hilton. Com no podia ser d’altre manera, vam començar amb un salmó autòcton del país i un carpaccio de bou, seguit dels principals com el bacallà amb salsa blanca i un filet de vedella. És un lloc preciós, en un dels millors hotels de tota la ciutat.

Reykiavik és una ciutat petita, molt fàcil per caminar entre els principals punts d’interès i molt segura. Feia fred però suportable gràcies al sol i al bon dia de primavera que vam tenir. Un imprescindible és Hallgrimskirkja, l’església principal de la ciutat. Amb les seva peculiar forma és reconeguda a simple vista. Hi ha un parell de carrers peatonals amb botigues que arriben fins a ella des del centre, on es troba el mercat Kolaportid, amb varies parades interessants i no només de menjar.

Un del punts més famosos és el Sun Voyager, una escultura a peus del mar en forma de barca vikinga. A prop es troba el Harpa, un centre de conferències i concerts amb un disseny arquitectònic guardonat amb diferents premis internacionals. Per menjar ràpid, és molt coneguda la parada de hot dogs Beajarins Beztu Pylsur, on Bill Clinton va dir, en el 2014, que eren els millors de la ciutat.

Després de passar una tarda entre botigues locals i passejant per la ciutat, inclús fins a la zona del port, vam anar a sopar al FoodCellar (Matarkjallarin) un restaurant típic de cuina islandesa al centre de la ciutat i que a més, amenitzen l’ambient amb música de piano en directe.

El menjar és molt elaborat, tenen un menú secret de 6 plats de temporada que recomanem altament, on es desconeix quins plats serviran. Ens vam deixem recomanar 100% per un dels cambrers i ens va encantar. Nosaltres vam menjar vieires, tàrtar de tonyina, pinxo de gambes, carpaccio de ren, un filet de cavall islandès que recomanem provar i un postre de llimona i merengue. Una sorpresa total i genial per acabar un dia tant especial.

La veritat és que el dia següent no vam fer res més que anar a tornar la nostra camper de Holiday Tours amb molta pena abans d’agafar el vol de tornada. S’acabava un viatge de dues setmanes plenes d’emoció en un país que ens ha enamorat.

Havíem escoltat una gran admiració per Islàndia de tothom que hi havia estat però realment no és ho imaginàvem tant intens. Per nosaltres ha estat un viatge top de dues setmanes, amb uns paissatges a l’alçada de Nova Zelanda o la Patagonia. Cascades, glaciars i volcans a cada cantonada, fauna salvatge i auores boreals. Però sobretot el que ha marcat el viatge, ha estat fer-ho amb campervan.

Recomanat al 100%, no hauria estat el mateix si no haguéssim tingut aquesta llibertat d’anar i dormir allà on més ens venia de gust. Hi ha llocs que s’han de visitar d’una manera especial i Islàndia és un d’aquest destins.

Ens agradaria tornar, per suposat, i aquest cop en una altre estació de l’any. Potser estiu per gaudir de les verdes muntanyes, el cayac pels llacs, els pufins i el bon temps o a l’hivern, per entrar a les coves de gel, les muntanyes nevades i l’espectacle de les aurores boreals nit rere nit.