Search
, , ,
La Volta al Món / Nova Zelanda / Oceania / Rotorua

ROTORUA, ENTRE LA CULTURA MAORÍ I ELS VOLCANS

Rotorua és un destí essencial de la illa nord de Nova Zelanda. És la zona geotèrmica més gran del país, un súper volcà en potència. Quan diuen que aquesta ciutat fa olor a ou podrit no és una exageració i és que la quantitat de gasos de sofre que hi ha a l’aire dóna aquest “aroma” especial que és particularment fort pels matins quan l’activitat geotèrmica és més intensa.

Val la pena passar-hi com a mínim un parella de dies ja que hi ha molt a fer. Hi ha un pàrquing gratuït per caravanes al centre del poble, al costat del pàrquing del Polynessian Spa, i allà vam passar-hi les dues nits que vam estar a la ciutat.

Volíem aprofitar el temps al màxim i veure-hi tot així que vam fer un parell de visites guiades amb Elite Adventures. La primera la vam fer només arribar a la ciutat, i ens van portar a conèixer els voltants i la història de Rotorua a través del seu Tribal Footprints Tour. Vam visitar els llacs verd i blau, un antic poblat maorí que va quedar sepultat per l’erupció d’un dels molts volcans de la zona, on encara avui en dia es poden veure algunes de les construccions que en van salvar parcialment i vam finalitzar la tarda a Whakarewarewa, un antic poblat maorí que amb el creixement de Rotorua, ha quedat dins la ciutat, on l’activitat geotermal és tant alta que en un dia plujós com el que vam anar-hi nosaltres el vapor d’aigua crea una forta capa que fa que la visibilitat en algunes zones sigui molt baixa.

És interessant de visitar ja que s’hi pot veure un cementiri tradicional maorí, una sala de reunions i, art tradicional. Està obert al turisme la major part del dia però l’entrada està prohibida per la nit i s’ha d’entrar o bé comprant entrada o bé amb un tour. El millor del tour va ser sens dubta en Brian, el guia, que al ser maorí pot explicar la seva cultura i la història de la seva gent millor que ningú.

El dia següent, va ser un dia ben complert. Vam arrancar ben aviat al matí de nou amb Elite Adventures aquest cop per anar a veure les zones geotermals de Wai-o-Tapu, Waimangu, les piscines termals de fang (d’on s’extreu el famós fang de Rotorua del que es fan milers de productes cosmètics) i el guèiser Lady Knox . Tot un espectacle! Es realment una zona impressionant on el contrast entre bosc i piscines de sulfur és imponent. A les 10:15 del matí, ni més aviat ni més tard, vam anar a veure el famós guèiser al que cada dia fent explotar a la mateixa hora davant d’un gran públic i en una zona tant preparada per l’espectacle que més que un guèiser sembla la piscina dels dofins del zoo. És impressionant veure com explota, sí, però sincerament pel nostre gust està massa preparat. Les altres zones ens van agradar molt més. Tot aquest recorregut es pot fer per lliure, pagant les entrades corresponents, però en aquest cas creiem que val la pena que un guia t’expliqui què és el que estàs veient.

Al tornar de l’excursió vam anar a dinar a un petit restaurant que ens va sorprendre i molt! Just al centre de la ciutat és troba el SCOPE, ideal per esmorzar, dinar o fer un brunch, és clar!  Només entrar i veure la barra plena de moltíssims tipus de pastissos diferents cadascun amb millor pinta! Es tracta d’un lloc molt acollidor amb un personal molt amable i atent. Vam compartir una hamburguesa casolana de carn cérvol i unes patates boníssimes i uns ous benedict increïbles! I de postre… ens va costat escollir entre totes les opcions de pastissos casolans que tenen així que vam partir-nos en tres: un carrot cake, un pastís de cafè i nous i un de caramel i corn flakes. El carrot cake és un dels nostres pastissos preferits sempre però en aquest cas eren tots tan bons que era difícil triar-ne! A més tenen un cafè boníssim, dels que costa trobar, i una varietat molt amplia de tes i infusions. Ens va encantar!

Tot seguit i per acabar d’arrodonir el dia vam anar al Polynessian Spa, un spa d’aigües termals naturals considerat un dels millors del món que un cop dins vam entendre el per que. Hi ha dues zones principals diferenciades, la zona de només adults amb piscines públiques i privades i la zona amb vistes al llac, oberta tant a nens com a adults. A més hi ha una zona de piscines amb una temperatura més moderada i vigilada on els pares poden deixar els nens per relaxar-se de veritat. Cada una amb els seus vestuaris. La primera, és la zona més antiga on hi conserven les piscines amb les que van començar tot i que no estan operatives ja que els sistemes antics no tenen els mecanismes de control d’aigua i higiene que tenen les piscines noves.  L’altra zona, té unes vistes espectaculars ja que està de cara al llac del poble que comença just on s’acaben les piscines.

A les dues zones hi ha aigües tant alcalines, perfectes per a suavitzar la pell i relaxar la musculatura gràcies a les propietats que el silicat de sodi aporta, i aigües acídiques, amb propietats curatives que ajuden a millorar o fins i tot curar l’artritis i el reumatisme. De fet, va ser gràcies a la font de les aigües acídiques del Polynesian Spa que aquest va donar-se a conèixer ja que als 1870s, un capellà catòlic que estava de missió a la zona i patia d’artritis va sentir a parlar de les propietats d’aquestes aigües, ja utilitzades pels maorís, i va decidir provar-les i en uns mesos els seus símptomes va començar a alleujar-se.

Nosaltres vam decidir relaxar-nos amb les millors vistes, així que vam passar la tarda al Deluxe Lake Spa, on es troben els dos tipus d’aigua repartides entre diferents piscines, cada una amb temperatures diferents que el personal controla exhaustivament. Hi ha també una piscina d’aigua freda i zona amb hamaques per a relaxar-se. Per a nosaltres la millor zona!  

A la nit, vam anar a Mitai Maori Village, un lloc molt i molt turístic però que si vols veure una representació de com era la societat maorí abans que els britànics imposessin les costums i forma de vida europea a les antípodes; és una bona opció. La nit comença amb una introducció ala cultura maorí a través de la presentació de les barques de guerra i una representació de com els guerrers navegaven en les waka taua en temps de guerra, seguidament t’ensenyen com es cuina sota terra el hangi, el menjar tradicional maoí que encara avui en dia té molta força en esdeveniments importants com casaments i funerals sobretot que consisteix en diferents tipus de carn i patates cuinat sota terra amb l’escalfor de roques calentes. Tot seguit, abans de sopar, fan un espectacle de dansa i música tradicional amb haka inclosa. Després de sopar es fa un recorregut pel bosc en el que es poden veure alguns glow worms.

Tot i que molt turístic, la mescla entre cultura antiga, olor a sofre, piscines termals, voltants amb una natura exuberant, volcans i llacs fa de la ciutat un lloc molt i molt especial que no pot faltar en un bon itinerari per la illa nord.

ARTICLES MÉS LLEGITS
Sponsor
CATEGORIES DEL BLOG
MILLORS PAÏSOS PER VISITAR 2024
MILLORS CIUTATS PER VISITAR 2024