Search
, , , , ,
Albuquerque / Estats Units / La Volta al Món / Nord Amèrica / Ruta 66 / Santa Fe

RUTA 66 DIA 6: SANTA FE – ALBUQUERQUE

La sisena jornada de la ruta ens la vam agafar amb més calma que les anteriors ja que havíem de fer poca conducció, només fins a Albuquerque que es troba a 90 kilòmetres.

Va ser una jornada més aviat de descans després de tantes milles acumulades i vam aprofitar per llevar-nos en el The Parador Hotel Santa Fe i fer un esmorzar de campionat com feia temps que no teníem.

Ens van preparar dos plats típics de la regió, amb molta influencia mexicana com un burrito de pollastre amb xili verd i verdures i unes torrades amb advocat i amanida. Tot acompanyat de cafè bo i suc natural de síndria. Boníssim!

Vam deixar l’hotel pel matí per anar a donar una volta per Santa Fe, una ciutat que ens va enamorar per la seva història, la cultura i l’art que hi ha entre els seus carrers. El dia anterior per la tarda ja vam anar a fer un tom i a veure com es posava el sol entre els centenars de cases d’adob que hi ha al centre històric i és aquesta és una de les singularitats arquitectòniques de la ciutat.

Santa Fe forma part del territori dels indígenes Navajos i es pot veure amb més de les 200 galeries d’art que hi ha repartides per la ciutat amb productes d’artesania dels natius. Pel matí vam anar fins al Palacio de los Governadores, a la plaça central, on s’organitza un mercat i els indis natius venen els seus productes de menjar o artesanals com bijuteria, figures o quadres.

Després de passejar per les galeries de Canyon Rd vam anar a veure la catedral de San Franscisco de Asis, un de les mostres més vives de la colonització espanyola. Hi ha molts museus per conèixer de primera mà tota la història del territori i com va passar de ser colònia espanyola a nou estat mexicà en la guerra de 1821 o als Estats Units al 1848. Hi ha parcs per passejar, mercats on comprar productes locals o capilles històriques que visitar.

Santa Fe és una parada obligada en la Ruta 66, la capital de New Mexico és també la capital més antiga i més elevada respecte el mar dels Estats Units a més de 2.100 metres i amb una mica més de temps ens hi haguéssim quedat un parell de dies.

Vam marxar a mig matí direcció Cochiti, una reserva índia que es troba força a prop de Santa Fe i que vam fer-hi un volta amb el cotxe per veure les cases i com viuen els natius. Just al costat està el Ten Rocs National Monument, el primer parc nacional que vam visitar de tot el viatge per Nord Amèrica i que vam poder entrar gratuïtament amb la targeta de l’Anual Pass que ja havíem comprat de segona mà des de Barcelona.

És un parc interessant per anar a fer una petita excursió en mig de les muntanyes rocoses. Hi ha un parell de camins marcats que passem per petits canyons amb formacions de pedres espectaculars. Vam aprofitar que no ens havíem de desviar massa de la ruta per fer una rapida excursió pel parc.

Tot seguit vam posar direcció Albuquerque on passaríem la nit però abans teníem un objectiu molt clar que fan tots els amants de la sèrie de Breaking Bad, anar a buscar les localitzacions dels escenaris més mítics de la sèrie.

Albuquerque és la ciutat on es va gravar aquesta mítica sèrie que hem vist els dos i que ens encanta. És una de les nostres series preferides i ja que ens trobàvem a la ciutat i teníem temps, perquè no anar a buscar els escenaris més coneguts?

Hi ha molts tours que et porten amb bus, furgoneta o amb la mítica caravana del Walter White i et fan la ruta sencera per uns $75 però creiem que amb cotxe i buscant les localitzacions que surten totes per internet i en el google maps es pot fer tranquil·lament pel propi compte.

Deixem aquí totes les localitzacions per poder-les visitar:

Vam començar amb la casa del Walter Whaite i la seva família, un dels spots més populars. Una casa particular que avui es troba completament vallada i amb cartells de no molestar.

Ens va agradar anar al rentat de cotxes on el Walter i la Skyler blanquegen els diners. Un rentat de veritat que s’hi pot entrar per veure algunes de les fotos de la sèrie i del rodatge.

La parada preferida per això va ser, sens dubte, el restaurant de Los Pollos Hermanos. Queda força apartat al sud de la ciutat però val la pena anar-hi i fer una hamburguesa al que avui en dia és un local de la cadena Twisters.

Vam aprofitar per fer un sopar d’hora i unes fotos amb el logo que segueix dins del local. A més, tenen en un costat un racó amb diferents fotografies del rodatge.

També vam visitar altres punts de la sèrie com la casa del Jesse Pikman, les oficines de la DEA, la casa del Gus Fringe, la residencia d’avis que visitaven en Gus i el Walter o lapartament en el que va anar a viure el Walter.

Així que fans o freaks de Breaking Bad, aquesta és una molt bona oportunitat per passar una tarda en les localitzacions més populars i recordar una sèrie que ens ha marcat.

Dia 6: Conducció  234 Km i 4:23 hores.

Últims viatges