Search
, , , , ,
Albuquerque / Estats Units / Holbrook / La Volta al Món / Nord Amèrica / Ruta 66

RUTA 66 DIA 7: ALBUQUERQUE – HOLBROOK

Setena etapa de la Ruta 66 i cada cop quedaven menys dies per arribar a Los Angeles i posar fi a una ruta fantàstica per les entranyes dels Estats Units.

Des de la ciutat d’Oklahoma que la Ruta 66 va seguint la I-40 que travessa el país d’est a oest, en alguns trams existeix l’antiga ruta que va paral·lela a l’autovia i en altres aquesta pròpia carretera de dos carrils és l’única opció per seguir avançant.

Vam deixar enrere el Rotute 66 Casino Hotel que es troba al sortir d’Albuquerque i ens vam trobar un accident que ens va tenir retinguts una bona estona. Era un matí de pluges fortes i un cel gris molt envoltat però pocs kilòmetres més endavant el clima va canviar per complet i va sortir el sol per la resta del dia.

La primer parada va ser només entrar el nou estat i setè de la ruta, Arizona, per visitar el TEEPE TRADING POST, o conegut també com Giant Teepe. Una botiga de souvenirs i records on es poden trobar encara moltes peces de la Ruta 66 i que es troba sota unes roques. La botiga té forma de tenda índia i està bé parar-hi encara que sigui per estirar les cames o acabar de comprar els últims records de la ruta.

Quaranta minuts és tard vam arribar al que seria el segon parc nacional del viatge, el PETRIFIED FOREST NATIONAL PARK. No havíem escoltat gaire a parlar d’aquest parc i la veritat ens va encantar. Vam entrar gratuïtament amb la targeta del Annual Pass per la I-40 i vam fer tot el recorregut amb unes 3 hores per sortir a l’altre banda del parc per la US-180.

Un recorregut molt tranquil, amb el cotxe i al nostre ritme. Una visita al parc panoràmica on decidíem a quins dels punts més interessants volíem parar per visitar. A dir veritat vam parar a gairebé a tots, començat pel Painted Desert Rim, un desert de pedra amb formacions espectaculars.

De tant en tant hi ha algun museu explicatiu del desert i la seva formació interessant d’entrar en el transcurs del recorregut.

Després de passar per varis miradors com el Lacey Point vam arribar a un antic punt on antigament hi passava la Ruta 66 original i on ara hi ha un cotxe clàssic en forma de tribut amb una placa commemorativa i tots els pals de llum que seguien la ruta.

Vam seguir per Puerco Pueblo, unes ruïnes i petroglifs d’un poble indi amb més de 100 habitacions. Si pot fer una volta pel jaciment arqueològic i observar les pintades existents a les roques.

Ben a prop està la Newspaper Rock un mirador on s’hi veu unes roques amb 650 petroglifs de fa entre un i dos milers d’anys. Vam passar per The Teepes, un turons triangulars que sembles tendes índies de diferents colors i vam arribar al Crystal Forest, un lloc molt singular ple de trossos d’arbre petrificats. Troncs que havien estat de fusta en el seu moment i que amb el temps s’han convertit en pedra.

La veritat és que el Petrified Forest és una experiència molt interessant de conèixer i molt fàcil de visitar des del cotxe. Una parada obligatòria en mig de la ruta.

Des d’aquí vam arribar a Holbrook on vam passar la nit en un motel de carrerera, el Motel 6. El més recomanat seria allotjar-se en el Wigwam Motel però ja teníem una reserva per fer-ho l’última nit del viatge a San Bernardino per acomiadar-nos de la ruta.

Nosaltres hem organitzat la ruta dedicant-li un total de 9 dies de recorregut des de Chicago fins a Los Angeles, amb dies amb més kilòmetres a l’inici i amb menys al final. Dit això, es pot fer el viatge més ràpid unificant l’etapa 6 i la 7 per dedicar algun dia a conèixer el Grand Canyon o fer una visita exprés a Las Vegas.

Dia 7: Conducció  437 Km i 6:14 hores.

Últims viatges