Search
, , ,
Àsia / La Volta al Món / Rússia / Transsiberià

TRANSSIBERIÀ I: RUTA I VISATS

El transsiberià és una de les rutes més mítiques que es poden fer avui en dia. La línia més llarga de tren de tot el món uneix la capital de Rússia amb diferents ciutats a més de 8 mil quilòmetres. Originàriament la línia del transsiberià és Moscou – Vladivostok, a l’extrem est del país, tocant a la Xina i a Nord Corea, però hi ha altres variables que fan aquest recorregut encara molt més atractiu.

Nosaltres teníem clar que volíem fer aquesta ruta des d’un principi. De fet, era l’inici de la volta al món quan vam decidir començar cap a l’est en comptes de l’oest com hem acabat fent. Per tant, ara s’ha convertit en el nostre camí de tornada cap a Europa. Hem escollit fer la ruta del Transmongolià (vermella en el mapa) que uneix Moscou amb Pequín i passa pel centre de Mongòlia de tal manera que així hem visitat un país que ens ha encantat. Degut a problemes amb els visats hem hagut de modificar una mica la ruta i no la podem fer sencera amb tren, una llàstima la burocràcia d’aquests països.

El primer punt a tenir en compte és comprar els bitllets segons els dies que vulgui destinar a cada lloc. Òbviament organitzar el màxim nombre de nits al tren és la millor opció per poder viatjar de nit i així visitar durant el dia. Es pot fer tan en direcció est com en direcció oest, tot depenen dels preus dels bitllets d’avió. Nosaltres com ja ens trobem a Pequín anirem direcció oest fins a Moscou.

Una bona pàgina per comprar els trens a Rússia és aquesta, fàcil i en anglès. També es pot comprar sobre la marxa amb el risc de quedar-se sense i haver d’esperar algun dia més per agafar el tren desitjat.

Els trens de Xina només surten a la venta 20 dies abans i nosaltres sempre els hem comprat directament a una taquilla de l’estació. Una altre opció és fer el tram entre UlanBator i Pequín amb bus o contractar-ho a través d’una agencia intermediària, això sí, bastant més car.

Cal tenir molt en compte el tema del visats. A nosaltres ens ha canviat la ruta per complet i ha fet que haguem de modificar els desplaçaments en alguns trams.

Visat Xina: Es pot fer a qualsevol ambaixada o al propi consolat de Barcelona. Demanen una sèrie de requisits com els bitllets d’avió o les reserves d’hotels. Val, ni més ni menys que 126€ i la duració és de 30 dies. Sinó es vol pagar el visat sencer hi ha l’opció de fer un visat de trànsit com vam fer nosaltres. Té una duració de 144 hores (6 dies) i és completament gratuït. S’han de tenir els bitllets comprats d’entrada i sortida a Xina en aquestes 144 hores i la ciutat d’origen i la ciutat de destí no poden ser la mateixa. És a dir, ha d’existir una escala en una ciutat de la Xina però no es podrà sortir de la regió on es fa escala. Per exemple, si es decideix per fer trànsit a Pequín, només es pot arribar o sortir des de l’aeroport internacional o la estació de Beijing West (la qual no surten trens a Mongòlia) i no es pot sortir durant els dies que es fa escala de la regió de Pequín ni Tianjin.

D’aquesta manera només podíem arribar a Mongòlia amb avió i vam comprar un vol Seoul – Beijing – Ulaan Bator per estalviar-nos la caríssima visa xina i fer la de trànsit gratis.

Visat Mongòlia: Es pot fer a qualsevol ambaixada de Mongòlia. Nosaltres la vam fer a Tòquio i ens va costar 45€ per persona. Tarden entre 3 i 5 dies.

Visat Rússia: Dels 35 països que hem visitat durant la volta al món, només en un hem tingut problemes per poder fer la visa, òbviament aquest havia de ser el visat per Rússia, l’últim que necessitàvem. El vam intentar fer a Hong Kong, després a Japó i finalment l’hem hagut de fer a Mongòlia, pocs dies abans d’entrar al territori rus. Hem enviat desenes de emails a les ambaixades russes i cap ha contestat explicant realment tots el requisits ni el preu.

El visat de Rússia només es pot fer des del país de residencia. Si s’està viatjant NO es pot fer cap visat a ninguna ambaixada, només si es té el permís de residencia en un país estranger es podrà fer el visat rus a l’ambaixada d’aquest país. Nosaltres només podíem fer el visat rus des d’Espanya i això ens complicava molt les coses. Al final hem optat per fer el visat de trànsit que serveix per estar a Rússia durant 10 dies comptant el d’entrada i el de sortida. 

Tots els requisits que ens han demanat són:

  1. Tenir els bitllets d’entrada i sortida del país en el aquest període de 10 dies.
  2. Tots els bitllets del transsiberià
  3. Fotocopia de l’assegurança conforme cobreix les despeses que es puguin originar a Rússia.
  4. Omplir un formulari on s’ha d’enganxar una fotografia i especificar tots els destins dins del territori rus.
  5. Dues pagines en blanc del passaport amb més de 6 mesos de validesa

S’ha de tenir en compte que només donen 10 dies de trànsit si s’entra o es surt del país per terra. Si l’entrada i la sortida és amb avió, el trànsit només serà de 3 dies. Nosaltres vam entregar tota la documentació i ens va tardar 1 setmana sencera a tenir el visat de trànsit a un cost de 41€ per persona.

*Un cop vam entregar tota la documentació i ens van demanar quin seria la nostra ruta, ens van dir que només estava permès dormir en hotels durant 2 dies dels 10 de trànsit, la resta havia de ser al tren. La veritat és que no té ni cap ni peus, nosaltres els hi vam dir que dormíem en hotels 3 nits i al final no ens van dir res.

Així doncs amb tots els visats fets i amb els bitllets ja comprats la nostra ruta del Transsiberià (Transmongolià) queda de la següent manera:

AVIÓ: Beijing – Ulan Bator (per problemes de visats)
BUS:
Ulan Bator – Ulan Ude (per problemes de temps)
TREN: Ulan Ude – Irkustsk (Baikal) – Novosibirsk – Ekaterinburg – Kazan – Moscou

En territori rus només podem estar 10 dies i per tant hem hagut d’escurçar algunes etapes. La primera és des de Ulan Bator a Ulan Ude que fem amb bus en comptes de tren. El motiu encara que sembli mentida és que és molt més ràpid ja que es passa la frontera en una horeta llarga. En tren es poden tardar de 3 a 7 hores ja que hi ha molta inspecció a la part russa. Pel visat rus necessitàvem el tiquet del bus a Ulan Ude i el vam comprar a l’estació principal de Ulan Bator el dia abans de tramitar la visa.

Després de 12 hores en bus a Ulan Ude agafem un tren nit fins a Irkustk per visitar el llac Baikal durant dos dies. Un altre tren ens portarà durant 32 hores fins a Novosibirsk on visitarem la ciutat durant tot el dia per fer nit un altre cop al tren en direcció Ekaterinburg. A la capital de la Siberia si que farem nit en un hotel i tindrem tota una jornada per visitar-la. Un altre tren nit ens portarà fins a Kazan on podrem conèixer la ciutat durant tot un dia. L’últim tren serà fins a Moscou per arribar a primera hora del matí i fer una nit per conèixer la capital en dos dies.

Creuem els dits i a l’aventura….

ARTICLES MÉS LLEGITS
Sponsor
CATEGORIES DEL BLOG
MILLORS PAÏSOS PER VISITAR 2024
MILLORS CIUTATS PER VISITAR 2024
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com