Search
, , ,
La Volta al Món / Sud Amèrica / Valdivia / XILE

VALDIVIA I EL SEU MERCAT PECULIAR

De ben segur que el mercat de Valdivia és el que més crida l’atenció de tots aquells que s’apropen a la vora del riu homònim. La Feria Fluvial és un animat mercat on es troba carn, verdures i sobretot peix i marisc fresc.  Això sí, les estrelles del mercat no són els productes que s’hi venen sinó les desenes de lleons marins que hi ha esperant a rebre la seva dosi de peix diària dels peixaters que el netegen allà mateix i llencen les restes al riu. Aquests animals es queden a la costa amb la boca oberta i reben cada matí un esmorzar a costa de les sobres de les parades de peix mentre els turistes els fotografien.

A l’illa Teja hi ha la fàbrica de cervesa Kunstmann, una de les millors cerveses industrials al sud de Xile, amb circuits per visitar-la cada hora. Això sí, un pel car. S’hi arriba molt fàcilment en bus urbà des del centre de la ciutat, hi ha una parada molt propera al mercat de peix.

Ens vam prendre un dia tranquil per visitar la ciutat, que té la universitat més important del sud de Xile, fer un passeig per la zona central i vam anar a veure una Feria Costumbrista al poble de Niebla. Es tracta d’una fira estable en la que hi ha diferents paradetes amb els plats més típics de la zona, empanades fregides de diferents farcits, carn a la brasa, diferents plats de marisc, cerveses artesanals, i si tens sort i encertes l’hora, espectacles de música i dansa. Un dels menjars que destacaríem sobretot el és el Chupe de Jaiba, una barreja de crema llet, formatge i cranc. Increïble. Si és cert que la gastronomia Xilena no destaca massa, aquest plat és per a nosaltres un dels millors que em provat a Sud Amèrica.

Ens vam allotjar a l’Hotel Boutique Borderío. A pocs minuts caminant del centre, és un edifici ben decorat del que destacaríem sobretot el seu esmorzar, per xupar-se els dits. La nostra experiència AQUÍ.

Poca cosa més ofereix la capital de la Regió XIV, declarada l’any 2007 com a regió de Los Ríos per les seves diferencies geogràfiques amb les antecessores. En aquest cas doncs l’última regió del país en incloure’s.

Últims viatges