Search
, , ,
La Volta al Món / Nova Zelanda / Oceania / Waitomo

WAITOMO, UNA GALAXIA MOLT VIVA

Vam desviar la nostra ruta per anar a Waitomo, un conjunt de coves que ja havien descobert els maoris anys abans i que s’han originat gràcies al caudal dels rius que hi passen per dins.

L’atractiu principals, per això no són les coves en si  sinó el que hi ha a dins: els glow worms com els coneixen els locals, que amb contacte amb l’oxigen, el seu metabolisme crea una llum fluorescent que brilla en la foscor. Vam decidir fer l’excursió a aquestes coves amb Spellbound Waitomo, molt recomanable tant pel tracte com pel servei que ofereixen, amb més de 30 anys d’experiencia.

Va ser a la primer a cova que vam visitar en la que vam poder veure aquests petits insectes. Després d’entrar cova en dins vam apagar les llanternes que dúiem al casc i es va il·luminar tot el sostre, impressionant! Tot seguit vam pujar en una barca per fer un passeig pel riu de dins la cova. Absolutament tot fosc amb l’únic reflex fluorescent que aquests animals produeixen. Es té la sensació d’estar mirant les estrelles en una galàxia molt llunyana, és comparable a observar un cel en una nit extremadament clara, en un d’aquells indrets que costa de trobar.

Després de les explicacions dels guia vam anar a l’altre cova a pocs minuts caminants. Completament diferent, gairebé sense glow worms, aquesta estava il·luminada per observar les estalactites i estalagmites que van creixent des de fa milers i milers d’anys. Unes coves que ja havien ocupat els maoris abans de la invasió europea, on si poden trobar restes d’animals que hi han caigut dins.

 

Últims viatges