Search
, , ,
Costa Oest / La Volta al Món / Nova Zelanda / Oceania

LA WEST COAST DE NOVA ZELANDA

Vam passar tres dies per la costa oest abans d’arribar a la capital de l’aventura. El primer dia, amb un sol espectacular vam fer una de les millors carreteres del viatge. La part nord de la costa segueix els penya-segats entre boscos i formacions rocoses amb unes vistes increïbles al Mar de Tasmània. Vam visitar les Pancakes Rocks, unes formacions que es van anar creant fa milions d’anys pels sediments del mar, i que quan l’illa va emergir,  van fer-ho elles també, deixant a la vista totes les capes que les formen, cada una més antiga.

Vam parar en una platja qualsevol a la posta de sol per fer unes fotos del cel i uns locals ens van animar a agafar musclos que hi havia a les roques pocs metres a davant. Dit i fet, vam omplir una bossa que vam cuinar per sopar a la nostra furgo just davant del mar, a prop de Greymouth! Un dels millors sopars sens dubte, sota el cel estrellat de NZ i amb les onades de fons.

El següent dia va ser tot el contrari pel que fa el temps. Ens vam llevar plovent i així va seguir tota la jornada. Vam arribar al glaciar Franz Josef on teníem reservada una excursió a cavall per la base i amb la intenció de fer un trekking pel glaciar. Tot va quedar anul·lat a causa del temporal, una tempesta que ens va xafar els plans. Així que vam decidir fer via fins arribar a Wanaka, pel camí vam parar en alguns miradors interessants de la costa i vam fer el mini treck Blue Pools. Allà vam passar la nit davant del llac amb els nostres amics argentins, ells pobres amb tenda tot i el temporal.

L’endemà no va es va aixecar millor. Vam anar fins al centre de Wanaka, un dels punts més interessants per fer caminades a l’illa sud. Aquí es poden fer excursions amb les vites del llac de fons però un cop més la pluja i el fort vent van fer que desistíssim.

En el nostre camí cap a Queenstown vam travessar el port de muntanya que separa les dues ciutats. A mesura que anàvem agafant alçada la temperatura anava pujant fins al punt de nevar. El paisatge va canviar per complet, vam passar verd intens dels boscos al blanc brillant de la neu, tot era blanc, fins i tot s’acumulava a la carreta.

Per la nostra experiència a les carreteres kiwis vam escollir Campa South, una empresa amb furgonetes a Auckland i a Christchurch. Bàsicament perquè va ser el preu més barat que vam trobar i qualitat-preu la nostra furgo estava prou bé. Ara bé també cal dir que hi ha certes coses que no ens han acabat de convèncer:

El pagament es fa una part a través de paypal (per reservar) i la resta es fa el dia que et donen la furgoneta. El senyor que la porta s’apunta totes les dades de la targeta i el dia següent et treuen els diners del banc. Evidentment ells segueixen tenint les dades de la targeta i això no ens va agradar ja que no ens havien informat prèviament. Ara no ho tornaríem a fer. La comunicació no és massa bona, poca informació prèvia. Per exemple, si la furgo es barata però consumeix molt, potser no surt a compte..

Últims viatges