Search
Estats Units / La Volta al Món / Nord Amèrica / Road Trip / West Coast / Yosemite

WEST COAST 8: YOSEMITE

El Yosemite National Park és una de les parades obligatòries en qualsevol ruta pels parcs de la costa oest. Es pot encaixar perfectament entre la visita del Death Valley, que nosaltres vam fer el dia abans i la visita al parc de Sequoia que vam fer el dia després. A més, el parc es troba a 300 km de San Francisco així que si es té poc temps, sempre és una opció llevar-se d’hora i fer una excursió d’un sol dia.

La nit abans d’entrar de Yosemite, venint de Las Vegas i passant pel Death Valley, vam parar per passar la nit en un campsite súper recomanat abans d’arribar a Lee Vining, única porta d’entrada per l’est al parc. Vam dormir en una àrea en mig del bosc de les muntanyes de Sierra Nevada, en una zona habilitada amb banys públic i petits forats on poder fer una foguera per escalfar-se. Feia fred, tot i el bon dia que havíem passat, estàvem ja a una certa alçada i es notava quan bufava el vent.

L’endemà al matí vam posar direcció Tioga Pass, que és l’única entrada pel costat est de la serralada i el pas més elevat de Califòrnia a 3.000 metres d’alçada. S’ha de tenir en compte que aquesta entrada, així com algunes carreteres interiors del parc, tanquen de novembre a maig i és recomanable entrar a la web oficial per assegurar-se de que estigui oberta abans d’arribar.

Existeixen tres entrades més pel costat oest, una d’elles la South, que és per la que vam marxar direcció Sequoia.

Vam enfilar la pujada entre muntanyes i penya-segats, llacs i rius en cascada en uns paisatges d’escàndol per unes de les carreteres més maques de tota la ruta, la Tioga Rd. Per entrar és pot fer, com la majoria de parcs, amb l’Annual Pass que ja teníem més que amortitzat o pagant $35 per vehicle.

De seguida vam parar al Toulumne Meadows, una camps verds, plens d’avets i petits rierols pel voltant. Feia fred, sobretot molt de vent i una sensació tèrmica poc agradable a l’exterior. De fet, ens trobàvem a més de 2.600 metres i no teníem ganes de fer cap trekking. Vam veure alguns valents iniciant algunes de les caminades que hi ha pel voltant, això sí, abrigats com si estiguessin a l’Antàrtida. Allà mateix es troba la Lembert Dome, una pedra de granit enorme, però no la més gran del parc.

Vam seguir fins al Teneya Lake on vam baixar de la camper per fer una petita volta i veure aquesta piscina natural entremig de tantes muntanyes de pedra, avets i pins. Just a continuació es troba Olmsted Point, un mirador amb vistes brutal a tota la vall de Yosemite.

Vam continuar per la Tioga Rd amb unes vistes que recordarem i una via que val molt la pena conduir-hi. Al cap d’una estona vam girar direcció Yosemite Valley, el centre i la zona amb més visites de tot el parc.

El que primer vam veure, i ja des de lluny, van ser els dos protagonistes del parc; El Capitán i el Half-Dome. Dos muntanyes de granit, dues estructures de pedra natural que estan al ben mig de la vall. La primera a l’oest amb 900 metres d’alçada et dona la benvinguda per la carretera principal. La segona, de 1440 metres, es troba a l’est, controlant tot el parc des de les alçades.

Vam aprofitar per anar al Visitor Center per informar-nos dels millors punts d’interès o d’alguns trekkings fàcils que volíem fer. Per mala sort, allà ens van advertir que estaven rebent una alerta de nevades i molts dels punts quedaven tancats. També ens van recomanar marxar del parc per evitar quedar atrapats a la carretera.

Com era un dia completament clar, amb el cel blau, vam acabar de visitar tot el Yosemite Valley. Hi ha moltes cascades que es poden anar a veure amb curtes caminades però el fet d’estar a la tardor, ja ens van avisar que estaven totes seques. Totes menys la de Sentinel Falls que vam veure des de la mateixa carretera.

Hi ha un sistema de busos gratuïts amb l’entrada que el porten pels punts més interessants del parc. Degut a l’alarma de nevades van deixar d’operar així que ens vam moure amb la pròpia camper per tots els punts. Malauradament no vam poder visitar el Glacier Point ja que la carreta principal estava tancada i al marxar, després d’una estona per la vall, vam parar al mirador que hi ha just davant del Yosemite Tunnel per contemplar aquestes vistes per última vegada.

Després d’unes quantes milles i unes quantes corbes de pujada i de baixada vam arribar a un altre dels punts interessants del parc, el Mariposa Grove. Un entrant del que ens esperava el dia següent amb els arbres sequoia gegants. És un lloc que s’ha de visitar i que a més, va de pas per l’entrada South del parc.

Vam aparcar la campervan a mitja tarda i vam agafar un dels shuttles que et pugen fins a la zona dels sequoia. Una arbreda d’uns 500 sequoies gegants, alguns de més de 1.800 anys i amb unes alçades de més de 70 metres.

Hi ha quatre rutes per fer dins del Mariposa Grove, un cop el bus et deixa a l’entrada. Nosaltres, també per qüestions de temps ja que estaven a punt de tancar i de fer-se fosc, vam fer la ruta més popular, el Grizzly Giant Loop de poc més de 3 km i que passa per l’arbre més conegut del parc, The Grizzly Giant. Aquest gegant de 64 metres d’alçada té un diàmetre de 30 metres i és el segon més gran del parc. Més endavant es troba The California Tunnel Tree que el travessa un túnel i el camí pel mig.

Durant la ruta, a més de quedar impactats amb les alçades dels sequoies, també es pot trobar el The Fallen Monarch, mort fa tres segles i tombat al terra, sobresurten totes les seves arrels o The Bachelor and The Three Graces.

Així doncs, una visita indispensable dins del parc de Yosemite, on es poden fer petits trekkings per visitar aquests arbres gegants i mil·lenaris tant característics de la zona.

Ja de nit, vam marxar de Yosemite per dormir a la zona de Fresno i aprofitar el dia següent per visitar el parc de Sequoia durant tot el dia.