Hem de reconèixer que Filadèlfia era una parada de pas entre Nova York i Washington però que un cop allà la ciutat ens va agradar molt més del que esperàvem i haguéssim allargat uns dies més.
Tot i no ser la capital, Philly com se li diu, és la ciutat més gran de l’estat de Pennsilvània i coneguda històricament per ser el bressol de la independència americana.
El 4 de juliol de 1776, es va redactar i firmar la declaració de la independència que proclamava les 13 colònies nord americanes (pertanyents a Gran Bretanya) com a nous estats independents i sobirans fora del domini britànic i formant una nova nació: Estats Units.
Nosaltres vam arribar amb un bus directe des de Nova York, que ens va deixar al centre de la ciutat. Allà, a pocs minuts teníem el que seria el nostre apartament per l’única nit a la ciutat, el Stay Lokal. Un apartament chick industrial fantàstic que ja ens agradaria que fos el nostre pis. La nostra experiència AQUÍ.
Una de les coses que vam fer d’hora pel matí va ser anar a Elfreth’s Alley, el primer carrer residencial dels Estats Units. Un carrer molt interessant per visitar amb cases d’arquitectura colonial i amb les seves banderes penjades a les façanes. És un carrer peatonal amb alguns jardins i cases molt ben cuidades, un imprescindible.
Ben a prop es troba el centre històric el qual es pot visitar de manera gratuïta. Per poder entrar a la visita guiada del Congrés i el Independence Hall s’ha d’agafar una entrada sense cost en el Centre de Visitants.
La Campana de la Llibertat (Liberty Bell) és el símbol més important de la Independència del Estats Units i l’abolició de l’esclavitud. Es va tocar 4 dies més tard per convocar els ciutadans de Filadèlfia i fer la lectura de la declaració.
És un magnífic lloc per reviure un dels moments històrics més importants del país amb imatges i petites explicacions de l’inici de la nació.
Seguint l’avinguda de Market St direcció oest s’arriba a un imponent edifici en mig de la ciutat, el seu l’Ajuntament. Que havia estat l’edifici més alt en el seu moment i que ara és un dels edificis més bonics de tot els Estats Units.
A dos carrers es troba el Reading Terminal Market, al que vam anar per donar una volta i veure les parades de menjar o altres articles que hi ha a dins. Nosaltres vam comprar uns donuts boníssim que venien en una d’aquestes parades.
Travessant el Love Park, vam anar caminant fins al conegut Museu d’Art de Filadèlfia. De fet, el que és més conegut són les escalinates que hi ha per pujar-hi perquè és on venia en Rocky Balboa a entrenar-se. Hi ha una estàtua a baix dedicat aquest personatge de ficció i és graciós veure com la gent les puja corrents imitant el Silvestre Stallone a la pel·lícula.
Filadèlfia ens ha sorprès gratament i li haguéssim dedicat un dia més. Tot i que hem visitat tot el centre caminant amb un sol dia, ens haguéssim quedat un altre per veure més coses i passejar pels carrers d’on es va originar la independència del país.