Search
Àsia / Fukuoka / Japó / La Volta al Món

FUKUOKA, SEU NACIONAL DEL RAMEN

Fukuoka, la nostra última parada de Japó abans de creuar cap a Corea. De nou un bus des d’Hiroshima ens va deixar a la capital de la prefectura de Fukuoka en unes 4 hores. De fet, hem estat més d’un mes pel país i nomes ens hem desplaçat amb busos. Aquí el servei és molt còmode, amb molta professionalitat, tots tenen wi-fi i permet fer feina durant el trajecte. La veritat és que, tot i ser cars no ho són tan com els trens i permet estalviar uns calers en el transport. No hem trobat a faltar en cap moment el Japan Rail Pass, al viatjar sense pressa no ens causa cap inconvenient gastar més hores a canvi d’estalviar una mica.

Dit això, Fukuoka no ens va semblar la gran ciutat però suficient per passar-hi tot un dia abans d’agafar el vaixell que ens creuava a Busan. Hi ha dos companyies principals que fan el servei diàriament; Beetle i Camellia Line. El bitllet és força car, a no ser que es compri per internet amb alguna oferta que surt amb varis dies d’antelació. Nosaltres vam anar amb Beetle que dura unes 3 hores per 6.500Y per persona (53€). A més però s’ha li ha de sumar les taxes que cobren en el port 2.700Y per persona (22€). Gairebé el mateix preu que comprar un bitllet d’avió fins a Busan però un mica més còmode.

L’imprescindible aquí a Fukuoka és menjar ramen, aquesta sopa amb fideus i caldo de porc i peix, amb lamines de porc i ceba. A nosaltres ens ha encantat i n’hem menjat moltíssim per ser un dels plats més barats de la seva gastronomia. El ramen a Fukuoka és tot un símbol i està ple de restaurant que el serveixen a totes hores, el nostre parer un dels millors que hem provat.

Nosaltres vam aprofitar per donar una volta per tot el centre, per la vora del riu i els diferents barris que hi ha. Al ser diumenge moltes botigues estaven tancades però vam poder veure els típics yatai, unes casetes en el carrer on serveixen menjar tradicional. Les preparen a partir de mitja tarda i estan obertes per sopar. Són petites i no hi cap gaire gent i cada una fa un tipus de menjar diferent.

L’última nit al país però ens havíem d’acomiadar amb un dels menjar que més ens agraden ja no de la gastronomia japonesa sinó en general, el sushi. Vam anar a un d’aquests restaurants amb cinta on cada plat val un preu segons el seu color per dir adéu a Japó.

Un dels països que més ens ha agradat de tot el viatge. Una cultura extraordinària, amb gent educada i molt civilitzada, una gastronomia que se’ns fa la boca aigua només pensar-hi, les ciutats realment impressionants començant per Tokio i Osaka, paisatges tradicionals, centenars de temples i desenes de castells. Aquest mes ha estat el primer tastet, estem segurs que més d’hora que tard hi tornarem perquè ens queden pendents un munt de coses, per començar, el Mt Fuji i les platges d’Okinawa!

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.