Search

GEIKO TABI-NE

Una de les experiències obligades que creiem que s’han de viure si es viatja al Japó és allotjar-se en un ryokan. Els ryokans són cases tradicionals japoneses que es van crear originàriament per allotjar a viatgers durant un curt termini, persones que anaven de pas. Avui en dia algunes d’elles s’han adaptat per rebre turistes, tant locals com estrangers, i poder així gaudir d’una experiència molt més tradicional.

La majoria d’ofertes de ryokans es troben a Kyoto però nosaltres vam voler provar les increïbles cases de Tabi-Ne a Kanazawa. La nostra casa, Geiko Tabi-Ne es troba a pocs minuts del centre històric, en un barri residencial molt tranquil i a tocar del districte de Geishes Nishi Chaya.

Un cop s’arriba a la ciutat s’ha de fer el check-in en una oficina que tenen molt a prop de l’estació. On t’expliquen com funciona i et donen les claus amb un mapa de la ciutat i consells sobre alguns dels millors restaurants.

Un cop vam arribar ens vam trobar una autèntica casa japonesa. Només entrar, com és costum, ja t’has de treure les sabates i caminar descalç o sabatilles per l’habitatge. Era un edifici de dues plantes; a la principal hi havia una sala d’estar amb una petita cuina, una zona amb la rentadora i un bany només amb dutxa, una habitació i un lavabo amb el wc. Com es costum no hi havia cadires, un taula baixa presidia la sala i ens assèiem sobre els coixins del voltant.

Unes escales empinades donaven accés a la segona planta amb dues habitacions. Una amb un petit llit i l’altre, on dormíem nosaltres, amb dos futons al terra. Molt autèntic!

S’ha de dir que estàvem completament sols a la casa, ens vam poder cuinar i vam dinar allà un dels dies. Vam tenir que comprar l’esmorzar perquè no hi havia res al arribar.

Hi ha altres cases més grans on es pot llogar l’habitació i es comparteix l’allotjament amb altres persones. Nosaltres vam anar a una d’aquestes a sopar l’última nit. Els amics de Tabi-Ne organitzen cada dia un sopar amb un menú diferent segons el dia de la setmana. El divendres tocava Hot Pot japonès i allà que vam anar. 

Vam compartir taula amb una noia italiana que acabava d’arribar i un japonès local de Kanazawa que treballava per Tabi-Ne. Mentre esperàvem que bullis el caldo vam fer degustà sashimi ben fresc i vam fer un tast de sake, la beguda autèntica japonesa feta a partir de l’arròs. Va ser un dinar molt agradable, distès on vam aprendre més coses culturals sobre Japó, una gran experiència més.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com