Search
Àsia / Guraidhoo / La Volta al Món / Maldives

EL SUBMARINISME DE GURAIDHOO

Guraidhoo ha estat l’última illa abans de tornar cap a Male i bàsicament hi vam anar per fer submarinisme, en el que diuen que és un dels millors llocs de tot Maldives. Aquí tot funciona per temporades, on una època de l’any és bona per veure les mantes ratlla, una altre ho és pels taurons o algun altre bitxo. Nosaltres estem maleits amb les mantes i un altre cop no n’hem pogut veure cap i ja portem gairebé 90 immersions!

Teníem la impressió que aquest dies serien es últims per bussejar i potser de platja de tot el viatge i ho havíem d’aprofitar. Vam decidir visitar el fons marí de Guraidhoo amb els amics de Manta Divers Madives. Amb pocs dies, els 3 o 4 que vam estar a l’illa, vam tenir una gran unió amb els instructors i altres bussejadors de l’escola, tan que l’última nit vam organitzar un sopar a base de tonyina fresca recent comprada i curri tailandès. Increïblement bo, això sí, sense cerveses ja que estan prohibides. Tots els treballadors eren espanyols i locals i realment ens ho vam passar molt i molt bé.

En total vam fer quatre immersions, la millor sense dubte a Kandooma Thila, el mateix punt que vam anar des de Maafushi però aquest cop va ser totalment diferent al no haver-hi corrents. Vam tornar baixar fins a 30 metres on vam veure les eagle ray just passar pel nostra costat. Després d’uns minuts, quan ja començàvem a pujar, vam contemplar com s’acostaven tota una família de taurons i passaven just pel nostre davant. Segurament n’hi havia més de 60 en una de les escenes més impressionants que hem vist sota l’aigua. Eren taurons de punta blanca i de punta negra, de totes les dimensions i alguns estaven inclús caçant petits peixos. Increïble!

Aquí el busseig es divideix en dos: a dins de l’atol o a fora. Les immersions a dins són a menys profunditat, hi ha més corall i més animals petits. Es poden veure tortugues i vida amb més color. A fora la cosa canvia. Hi ha molta més profunditat i tema es posa interessant perquè es poden veure grans animals com els taurons i les ratlles, això sí, s’ha de tenir en compte les corrents que acostumen a ser intenses en segons quins spots. Va ser un gran encert bussejar amb els amics de Manta Divers Maldives, la gran majoria espanyols i els que també fan cursets i titulacions.

Les platges de Guraidhoo no són massa maques, a dir veritat no cal ni visitar la Bikini Beach perquè no val res. Més val caminar per l’illa en busca d’algun racó amb sorra blanca i preguntar si t’hi pots banyar amb biquini als locals de davant. Nosaltres ho vam fer i no vam tenir cap problema.

El nostre allotjament va ser l’Ithaa Bach Hotel just davant d’una de les platges, direcció a la posta de sol. Un petit hotel amb 4 o 5 habitacions i molt agradables. Ens van venir a buscar al port quan vam arribar per carregar les nostres motxilles amb un carretó. Les habitacions són petites però tenen aire condicionat, fet indispensable amb la calor que fa. A fora hi ha unes hamaques on estirar-se i descansar entre bany i bany.

Ofereixen un esmorzar molt bo a base de fruita, truita i rottis o ous i salsitxes. I tant per dinar com per sopar tenen una carta que està molt bé de preu en relació a altres restaurants i un menjar realment bo. Nosaltres vam fer varis àpats i vam quedar contents. És una molt bona opció ja que l’illa ofereix poques alternatives. La majoria són cases locals on hi viu a gent de Guraidhoo i no hi ha massa varietat d’allotjaments. Ithaa ens va agradar perquè ens van tractar molt bé, amb unes bones instal·lacions i un servei de primera.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.