Search
Àsia / Corea del Sud / Gyeongju / La Volta al Món

GYEONGJU, CAPITAL DEL REGNE DE SILLA

Gyeongju és segurament el principal punt cultural de tot al país ja que es tracta de l’antiga capital del Regne de Silla durant gairebé mil anys. Nosaltres vam passar tres dies en una ciutat força turística, sobretot de locals, ja que encara conserva tresors de l’època com desenes de temples, increïbles tombes o palaus llegendaris.

Només arribar al que seria el nostre hostel pels propers dies, ens vam organitzar per poder veure les atraccions principals. Seguint la tònica del país, teníem la intenció de visitar-ho amb calma, passejar pels carrers principals i moure’ns amb transport públic entre els punts més llunyans. Una molt bona manera també és llogar una bici ja que la majoria de distàncies són força grans.

El regne de Silla va ser un dels tres que va existir a Corea entre el 57 aC i el 935 dC i que va aconseguir conquistar els altres dos formant així l’anomenada Silla unificada que s’estenia per gairebé tota la península coreana.

Una dels punts més interesants d’aquesta època són les Tombes Reals de Gyeongju, la que va ser la nostra primera parada.

Són tombes en forma de turó que es troben en la zona de Daereungwon i Noseo-Dong, i si pot arribar caminant des del centre de la ciutat. Aquí van ser enterrades figures reials de l’època dels tres regnes amb tresors nacionals. Hi ha entrada gratuïta per accedir a la zona de les tombes hi només es paga si es vol entrar a l’interior d’una d’elles, del Chunmachong.

Es pot caminar per dins, pujar al damunt d’elles o simplement asseure’s en alguns dels bancs per veure el paisatge. Són turons que van ser construïts de pedra i tapats amb sorra on ràpidament hi va créixer la gespa. Formen part del paisatge més característic de Gyeongju i estan a tocar del centre de la ciutat.

Molt a prop es troba l’Observatori astronòmic Cheonmaseongdae, la torre d’observació astrològica més antiga de l’Àsia Oriental que es pot veure de franc des de l’exterior.

Tot i que no som massa de museus, vam anar a visitar el Museu Nacional de Gyeongju per conèixer una mica la història d’aquesta zona i de l’antiga capital del regne. És gratuït i aquí es guarden relíquies i tresors que s’han trobat en les tombes i en tota l’àrea. És un molt bona manera per endinsar-se en el context històric de la ciutat.

Fen una volta per la zona i els diferents parcs vam arribar fins a la Gyeongju Gyochon Tradicional Village. Una àrea plena de cases tradicional, hanoks, amb una arquitectura singular de l’època. Es pot caminar tranquil·lament pel barri i algunes d’aquestes cases són ara petites botigues o tallers artesanals.

Vam arribar cap al tard al Palau Donggung i el seu estanc Wolji, on es celebraven festivals i era també el palau del príncep. Va caure a oblit i ara es pot veure només una part del palau, sobretot es recomana anar per la nit quan queda tot il·luminat.

Un dels matins vam passar pel Mercat Seongdong, molt a prop del nostra allotjament. Aquí hi ha aliments típics de la regió, molta fruita i hortalisses. Comença al carrer i s’estén per dins de l’edifici principal. A l’hora de dinar vam anar al casc antic de la ciutat, ple de cases tradicionals, botigues i els coneguts hanoks convertits en hotels o botigues. No vam veure massa turisme, per ser sincers i ens va agradar passejar per la zona amb tranquil·litat i comoditat.

Allà vam agafar un bus per anar fins a una zona de la ciutat que queda força allunyada on hi ha la Gyeongju World Culture Expo, on es fan exhibicions sobre l’antic Regne de Silla i s’ensenya als visitants sobre la cultura moderna de Corea. Aquí hi ha un dels edificis més impressionants que hem vist en tot el país, tot de vidre i amb la silueta d’una pagoda en el seu interior. Es pot anar a fer una volta pels parcs o les atraccions que hi ha al voltant del llac Bomunho.

Ens hagués agradat anar a veure el Bulguksa Temple o la cova de Seokguram Grotto, dos dels principals atractius que queden lluny de la ciutat i no vam tenir temps. Ens ho guardem per la següent ocasió en un dels destins imprescindibles per qualsevol ruta per Corea.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.