Hong Kong és un destí al que teníem ganes d’anar des de fa molts anys, una d’aquelles grans ciutats que tant ens agraden, on modernitat i tradició van de la mà per crear quelcom únic; una ciutat molt occidentalitzada amb grans pinzellades xineses on els edificis més alts i moderns que et fan pensar que podrien ser a qualsevol ciutat puntera com Nova York, Londres o Sydney es mesclen amb temples xinesos i blocs d’habitatges que et traslladen directament al cor del la vella Xina. Per a nosaltres, una mescla perfecte, així que quin millor lloc per celebrar els meus 31 anys?
Vam arribar, després haver passat tota la nit fent escala a l’aeroport de Kuala Lumpur, per descobrir que l’aerolínia ens havia perdut la motxilla on teníem tota la roba. Així que ens vam trobar a Hong Kong, sense canvi de muda, i a un dia de l’aniversari… Excusa perfecte per anar de compres! Això sí, Hong Kong és una ciutat cara, els dos dies que vam estar sense maletes no van sortir barats, sort de la nostra assegurança de viatge, Iati Seguros, que ens va compensar amb 120€ cada un per les despeses!
Ens vam allotjar al Ocean Park Marriot Hotel, la propietat més nova de Marriott a Hong Kong, just al costat de la parada de metro Ocean Park, en una zona molt tranquil·la, amb vistes a les muntanyes i a 5 minuts en metros de l’epicentre de la ciutat. A l’hotel ens van ajudar molt amb les maletes i van coordinar amb l’aeroport per que ens les portessin, ja que l’aerolinia no va contestar ninguna de les vegades. El segon dia al tornar a l’hotel a la nit, ja la teníem a l’habitació, sana i salva! Tota la nostra experiència en el Marriott Ocean Park, AQUÍ.
El dia 1 de Maig, l’aniversari de l’Estel, va ser un dia molt especial. Ens vam llevar a la nostra habitació espectacular del Marriott per fer un esmorzar de pel·lícula, sí ens encanta menjar i som molt fans dels esmorzars, no ho podem evitar! Tot seguit vam posar rumb cap a Causeway Bay, una de les millors zones comercials de Hong Kong per fer el que més m’agrada, buidar botigues a cop de targeta!
Ja amb roba nova, vam dirigir-nos cap al Beyond and Above, un restaurant a la planta 28 de l’hotel Icon, amb unes vistes espectaculars a la badia i el skyline de la ciutat. Ens van preparar un menú degustació amb algun plat clàssic i tradicional cantonès mesclat amb altres més contemporanis. El Dim Sum Set Menú creat especialment per nosaltres va començar amb una selecció d’entrants a base de dumplings típics de HK de gambes, bolets i porc i una selecció de verdures, ous i costelles. Per continuar una sopa de bambú i bolets i un plat principal amb gambes i salsa agredolça. De postres uns buns d’aniversari, uns pastissets dolços fets al vapor amb farcit per dins, molt tradicional del país.
Després del dinar, ens vam dirigir cap al passeig de les estrelles, des d’on es pot gaudir d’una de les millors vistes als edificis més emblemàtics de la ciutat, per trobar-nos allà amb la Marta, la nostra amiga ucraïnesa amb la que vam compartir el nostre any a la Xina i que ara ja fa més d’un any viu a Hong Kong. Ens havíem vist per Nadal ja que juntament amb el Safar, la seva parella, van unir-se a una part del nostre viatge i vam celebrar junts el Nadal i any nou a Phu Quoc, Vietnam; però sempre és emocionant retrobar-se amb una bona amiga. Vam estar tota la tarda passejant, i de copes amb molts riures i converses infinites, no hi ha res com passar una bona estona amb els amics, una cosa que no valorem prou fins que passem tant de temps allunyats de tots ells.
A la nit, vam tornar cap al nostre hotel que van tenir el detallàs de convidar-nos a sopar al seu restaurant estrella, el Marina Kitchen, on cada nit preparen un bufet increïble. Hi ha de tot, però sense dubte el nostre preferit va ser el marisc, fresquíssim i variadíssim: 5 varietats de crancs diferents, llagostes, musclos i cloïsses i cargols de mar de tota mena, gambes… sushi i sashimi… podeu imaginar com ens vam posar? La veritat és que entre tanta varietat, i després d’un primer plat com aquest ens va costat escollir el segon! Entrecots de la millor vedella, mini hamburgueses amb foi, ànec, fideus de tota mena, sopes, dim sum… de tot! Per no parlar de les postres!
El Marc es va quedar enamorat de la nevera dels gelats plena de tarrinetes de Haagen Dazs de tots els sabors, jo de les desenes de pastissos i postres diferents i, sobretot de la fondue de xocolata! Quin sopar! Però no acaba aquí, després de totes les postres, van venir amb un pastís de nata i maduixes naturals! Com no, havia de bufar espelmes i sobretot, demanar un desig!
El dia següent el vam dedicar a fer turisme i anar a veure els punts claus de la ciutat, com la famosa pista de bàsquet de Choi Hung Estate, l’edifici Yick Fat Building, i un temple xinès que no es pot perdre com el Wong Tai Sin. Una de les millors opcions és caminar pel centre de la ciutat i visitar els seus mercats com l’àrea de Mong Kok, una zona altament densificada amb els comerços i cartells als carrers.
Una de les coses que volíem fer va ser anar al Victoria Peak, la muntanya més coneguda de HK, a la que és pot pujar caminant i amb unes vistes a la ciutat espectaculars. Bé doncs quan hi volíem anar el temps no ens va acompanyar ja que estava la la ciutat tota tapada per núvols baixos i vam decidir avortar l’excursió perquè no haguéssim vist res des de dalt.
Les sorpreses d’aniversari, però no acaben aquí, ja que un parell de dies més tard, de sorpresa, vam anar a Disneyland Hong Kong! Jo soc una enamorada de Disney i de petita no vaig faltar al parc de París així que visitar el de Hong Kong em feia especial il·lusió!
El parc és preciós, una pena que el castell estigués en obres, però tot i així és un lloc màgic que et tele transporta directament a la teva infància. Orelletes de mini al cap, i a gaudir com nens petits! Hi vam passar tot el dia, amunt i avall, muntant a totes les atraccions i gaudint dels espectacles. No us perdeu el del Rei Lleó si hi aneu, no és el de Broadway però és una passada, els actors i ballarins són boníssims i el vestuari i decoració de 10! Hi ha molt a veure a la ciutat però Disneyland mereix un dia sens dubte.
A la nit, vam tornar a trobar-nos amb la Marta, aquest cop al Club Lounge del nostre hotel per fer unes copes. El Club és una sala reservada només als hostes de l’ala Club o els membres de Marriott BonVoy, on es serveixen begudes de tota mena (prosseco, vins, refrescos, cerveses, còctels, sucs naturals, cafès i tes)… tota la tarda fins les 9 de la nit i, de 17:30 a 8 menjar espectacular (embotits, salmó fumat, formatges, plats calents que varien cada dia, postes, fruites, amanides…). També s’hi pot esmorzar en un ambient més íntim i relaxat que al menjador principal.
Els 29 els vam celebrar a Nova York, on ens vam comprometre; els 30 a Fiji bussejant entre taurons, i els 31 a tot luxe a Hong Kong, ja tinc ganes que arribin els 32!