Search
Huacachina / La Volta al Món / Perú / Sud Amèrica

ADRENALINA A LES DUNES DE HUACACHINA

Huacachina és un petit oasis a 5 km d’Ica envoltat de immenses dunes de sorra fina. Una llacuna d’aigua verd maragda envoltada de gran vegetació amb palmeres i eucaliptus que fa d’àrea de descans per les aus migratòries. Antigament havia estat aigua natural que sorgia enmig del desert però actualment, per conservar l’atractiu, s’omple amb aigua de manera artificial ja que degut al canvi climàtic els oasis de la zona estan desapareixent.

Un bonic passeig envolta aquesta llacuna i degut al fort turisme de la zona, hotels, hostels, bars, restaurants i moltes agencies de turisme han crescut al voltant. Els gringos, anomenats així als estrangers que no parlen castellà, van a Huacachina per gaudir de les grandioses dunes. Nosaltres no podíem ser menys ni tampoc els nostres amics de Rumb Al Món, el Joan i l’Andreu, que també estan fent la volta al món i vam poder coincidir en aquest tram.

Viajes Ica i Viajes Paracas ens van ajudar durant aquesta jornada de fortes emocions. Una agència que gestiona les excursions pel desert, de forma eficient i al millor preu. Si que es pot anar caminant per les dunes i veure el magnífic paisatge des de dalt, però el que és divertit de veritat és muntar a un buggy i treure l’adrenalina a cada una de les baixades. A més, per culminar la tarda vam agafar taules de sand-board i ens vam tirar duna avall a tota velocitat vàries vegades. Abans de marxar, vam parar a una de les dunes més altes per poder veure una posta de sol per recordar. És una bona experiència, encara que sigui una turistada, no sempre es poden trobar aquests deserts amb l’opció de conduir bojament per les seves dunes.

Fen l’excursió amb Viajes Ica i Viajes Paracas hi ha l’opció de dormir a La Casa de Bamboo. És un hotel fet de bambo molt agradable, a pocs metres de la llacuna i del carrer principal. El vam trobar un lloc tranquil on descansar abans de marxar cap a Nasca el dia següent. A més, tenen un bar restaurant on es pot tan pendre una copa com menjar bo i bé de preu. La nostra experiència AQUÍ.

Huacachina està molt a prop de Paracas i va de pas en la ruta cap a Nasca. És recomanable dedicar-hi un dia a visitar el desert a més de totes aquestes activitats. Una gran quantitat d’autobusos tant de Cruz del Sur com Perú Bus surten d’Ica cap a les misterioses línies amb 2 hores de viatge.  

Ica és la capital del departament i on viu la gran població d’aquesta zona. Aquí destaca l’agricultura tot i ser una zona desèrtica. Resulta que al subsòl hi ha gran quantitat d’aigua i pot cultivar espàrrecs, raïm, mangos, dàtils entre molts altres i converteixen la zona en una exportació agrícola important. Aquí hi ha moltes bodegues que produeixes el pisco, una de les begudes més típiques del Perú. Es tracta d’una beguda alcohòlica que es produeix amb la destil·lació de diferents tipus de raïm. És comú fer l’anomenada ruta del pisco i, conèixer tot el procés de producció d’aquesta beguda en alguna bodega local.

 

 

 

 

 

 

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.