Search
Argentina / Brasil / Iguazú / La Volta al Món / Sud Amèrica

L’ENERGIA DE L’AIGUA A IGUAZÚ

Iguazú és conegut per la sort de tenir una de les  set meravelles naturals del món, les cataractes que el propi riu Iguazú dóna nom i, que separa els dos països més grans de Sud Amèrica. Gent de tot el món arriba per visitar-les des de la part de Brasil o d’Argentina.

Foz de Iguazú i Puerto de Iguazú són les dues ciutats més properes pel que fa a les cataractes i el parc natural que les envolta, a Brasil i Argentina respectivament.

Nosaltres com estem viatjant pel Brasil i ens sortia millor de preu vam decidir quedar-nos a Foz, encara que Puerto és més atractiva i accessible. El parc natural està just al costat de l’aeroport de Foz i, un autobús regular cobreix el trajecte en pocs minuts. Recomanem si és té temps poder visitar-les des de les dues parts, primer Brasil i després Argentina ja que la segona és més impressionat. Si no, es poden visitar en un sol dia qualsevol dels dos països directes des de l’aeroport amb els autobusos locals.

 

LA PART DE BRASIL

Segons el nostre criteri hauria de ser la visita del primer dia. Des de la terminal central de la ciutat surten òmnibus cada poc temps fins al parc, que fa un horari de 9-17h. La part de Brasil és un sol recorregut que dura unes 3 hores i es poden observar totes les cataractes d’una manera més panoràmica. L’entrada de Brasil són R$64 per persona si ets estranger, inclou l’accés a un autobús del parc que et porta fins a l’entrada de la ruta. Abans d’arribar es poden fer parades per les excursions opcionals, com treckings per la selva o agafar les barques ràpides per arribar fins a dins les cataractes.

La part de Brasil és un bon començament per anar obrint boca. Les vistes són espectaculars i, al final, s’arriba a una passarel·la davant de la Garganta del Diablo, el salt més imponent de tots, amb 80m de caiguda.

 

PARQUE DE LAS AVES

Si a la sortida del parc natural encara queda temps, una bona opció és el parc de les aus, just al costat. Nosaltres hi vam anar. Potser perquè està tan ben anunciat o per haver sentit a parlar-ne tant ens esperàvem alguna cosa més. Tot i així no està malament. Val R$40 per persona i també tanquen a les 17h. Allà et pots trobar una gran varietat d’aus de la regió, la majoria en gàbies grans les quals camines per dins. Allà cuiden aus en perill d’extinció per criar-les i alliberar-les, a més d’altres que s’han de recuperar d’alguna malaltia o ferides greus.

  

 

LA PART D’ARGENTINA

El segon dia ha de ser per Argentina. Si es va des de Brasil recomanen anar-hi d’hora perquè si es vol arribar en autobús públic és un bon tros.

Primer s’agafa un al costat de la terminal central que va fins Argentina però que deixa a la frontera brasilera per segellar el passaport (estrangers fora de la unió Mercosur). El conductor fa un paper per poder agafar el següent sense pagar fins a la frontera Argentina (no es pot anar caminant). Allà, a la frontera d’Argentina, el bus para i tothom ha de baixar i passar pel control fronterer, així , que es torna agafar el mateix fins a la terminal central de Puerto. De la terminal surten cada 30’ fins a les cataractes amb una altre companyia. Ni els autobusos de l’estació central d’Argentina cap al parc ni les entrades al  parc es poden pagar amb targeta, s’ha de pagar en pesos argentins (150 pesos el bus d’anada i tornada i 500 pesos les cataractes).

ATENCIÓ: Després de fer tot això, allà mateix ens van dir que per 1 dia no calia baixar a Brasil per segellar! No ho hem comprovat.

Un cop al parc, hi ha almenys 3 recorreguts principals els quals s’ha de dedicar un total de 5-6 hores. El més espectacular de tots és el que arriba a la Garganta del Diablo. Un trenet intern porta a la gent fins a una passarel·la que deixa literalment a la punta de la cataracta. Una visió en picat cap avall i tot el soroll de l’aigua posen els pels de punta. Un núvol d’aigua, que es veu fins a 7km, s’eleva per deixar xops a tots els visitants.

Les altres dues rutes són el pas superior i inferior de la resta de cataractes del parc. Una visió panoràmica que fa aquestes caminades úniques. Nosaltres vam optar per agafar la barca ràpida en aquest costat (27€ persona) i endinsar-nos sota les cataractes per acabar com si ens haguéssim caigut dins.

Les cataractes són, per nosaltres, una visita imprescindible en qualsevol viatge a Brasil o Argentina. A causa de la gran quantitat de turistes que les visites cada any, hi ha totes les facilitats per quedar-se els dies que es desitgi. Resorts, hotels, hostels, bars i restaurants i diferents activitats per tots els gustos. Hi ha una sobre explotació d’aquesta zona que dona de menjar a més de dos ciutats senceres, fins al punt de construir dos aeroports a tocar. Tot i això, obres d’art de la natura com aquesta han de ser visita obligada pels més viatgers.

 

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.