Search
Brasil / Ilha Grande / La Volta al Món / Sud Amèrica

PLATGES I SELVA A ILHA GRANDE

A pocs quilòmetres de Rio es troba Ilha Grande, un destí turístic pels locals. Abraao és la seva capital i el poble més important que té l’illa, on els seus habitants viuen 100% gràcies al turisme. Només cal fer una volta pel poble per trobar els restaurants inflats de preu, les pousades i agencies que ofereixen diferents tours per recorre-la. Ara a l’hivern, un turisme pràcticament tot local.

Antigament aquesta era una illa deshabitada, on només hi havia un hospital de quarantena per malalties infeccioses i una presó d’alta seguretat des del 1940. Al 1994 el Govern va decidir desactivar la presó per iniciar-se en el desenvolupament turístic que dura fins a dia d’avui.

A Ilha Grande s’arriba amb un ferri diari des d’Angra do Reis (15.30h) o Mangaratiba (8.00h) en 1,30h i un cost de R$16,60. Per tornar, el mateix trajecte en ferri surt a les 10.00h i a les 17.30h respectivament. També es poden agafar embarcacions ràpides que es planten a l’illa en 30 minuts per uns R$30.

El turisme local ve per desconnectar en les seves vacances. A prop de les grans ciutats com Sao Paulo i Rio, a Ilha Grande es poden trobar bones platges, treckings per la selva i relax en alguns de les pousades d’aquest poble tan acollidor.

La opció dels trecking és un dels atractius, ja que per visitar la majoria de les platges t’has d’endinsar per la selva unes 2 hores en totes direccions. En algunes platges hi ha taxi boats que et tornen a Abraao per R$15 o R$25 segons si s’agafa el ràpid o el lent.

Hi ha diferents rutes marcades per tota la illa. Des d’Abraao n’hi ha una al nord amb una durada aproximada de 1,30h a Cachoeria da Feiticeira, un cascada i a Praia da Feticheira, una platja al costat. Aquesta és la ruta que vam escollir el primer dia. També hi ha varies pel sud, com a Praia de Dois Rios (on hi havia l’antiga presó) a una distancia d’uns 8km d’Abraao i que ha estat el nostre segon trecking. El tercer i últim a Lopes Mendes, una platja al sud de sorra blanca molt fina i que és necessari travessar la selva per arribar-hi a peu. Pels més atrevits hi ha varis pics per fer treckings de tot un dia; el més alt i famós, el Pico del Papagallo.

 

Nosaltres hi hem estat 4 dies sencers, un parell més del que teníem pensat. El fet de ser hivern fa que alguns dies plogui i faci una mica de fred. El primer trecking a les cascades el vam fer  plovent i com que teníem ganes de platja hem decidit quedar-nos a esperar que arribi el sol i la calor durant el cap de setmana!

Els preus a l’illa són mes cars que a la resta del país. S’ha de tenir em compte que aquí no es produeix i s’ha de portar tot des del continent. Quan s’agafa el ferri per arribar, sobta veure tot de gent carregada amb bosses i caixes de menjar, begudes i electrodomèstics cap a l’illa.

Ara ja sí, anem cap a Rio. Una ciutat que tenim moltes ganes de conèixer des de fa temps!

ARTICLES MÉS LLEGITS
Sponsor
CATEGORIES DEL BLOG
MILLORS PAÏSOS PER VISITAR 2024
MILLORS CIUTATS PER VISITAR 2024
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com