Search

IWASO RYOKAN

És de ben segur el millor hotel de tota l’illa de Miyajima. L’Iwaso Ryokan està ubicat al ben mig del Momijidani Park, envoltat de bosc i dels cérvol salvatges que hi viuen. Hi ha dos tipus diferents d’allotjaments, les habitacions que es troben dins del seu edifici principal i els cases que estan a la vora del rierol que baixa fins al mar. Nosaltres ens vam quedar en una de les millors cases, un autèntic ryokan amb capacitat fins a dos parelles. Dues habitacions amb tatamis les quals vam fer servir una per sopar i l’altre per dormir en un futon al terra. Una decoració molt japonesa amb un bany increïble on et pots relaxar amb vistes al propi parc.

L’Iwaso Ryokan, amb 160 anys d’història, té també un onsen disponible per tots els clients. Igual que tots els que hem anat prèviament, està separat per homes i dones, i a dins hi ha una petita piscina amb aigua calenta interior i una altre exterior amb vistes al parc. Per entrar, un s’ha de despullar completament i fer-se una dutxa abans de posar-se dins de l’aigua, una tradició i una costum molt arrelada pels japonesos.

Una de les experiències més increïbles d’allotjar-se en un ryokan és la seva gastronomia. Aquí ens van servir un sopar de pel·lícula en el menjador de la nostra pròpia casa. Un menú amb diferents plats japonesos on destacava sobretot el sashimi, el sushi i la carn de vedella de Waygu. Un sopar de gairebé dues hores on vam poder degustar una llarga selecció de plats tradicionals.

Després de sopar i amb les yukates posades vam sortir a donar una volta pel poble amb la tranquil·litat que no té durant el dia. És un dels avantatges de quedar-se a dormir a l’illa i vam anar a veure la gran torii flotant tota il·luminada, increïble!

Pel matí, després de passar la nit de la manera més tradicional possible, dormint en dos futons al terra que preparen en el moment en que es comença a fer fosc, vam anar a esmorzar a l’edifici principal on tenen un molt senzill bufet pels clients que es queden a l’edifici principal. També teníem l’opció d’esmorzar a l’habitació amb menjar típic i tradicional nipó però preferim alguna cosa més simple i occidental pel matí que no pas fideus i tofu.

L’experiència de passar una nit en l’Iowa Ryokan és simplement increïble. No només per viure dins d’una casa molt i molt tradicional amb la seva arquitectura emblemàtica sinó també per la localització d’aquest. Enmig del parc, rodejat de cérvols caminant pel bosco i escoltant durant tota la nit com queia l’aigua per la petita cascada que hi havia davant de la nostra habitació.