Search
Àsia / Corea del Sud / Jeju / La Volta al Món

JEJU, UNA ILLA DE MERAVELLES NATURALS

No havíem sentit a parlar de l’illa de Jeju fins que la vam veure com a una de les 7 Meravelles Naturals del Món i aquest fet va despertar el nostre interès en visitar-la. De fet, és un dels atractius principals de Corea però la poca afluència de turistes fa que no sigui del tot coneguda.

L’illa de Jeju es troba a sud del país, amb bones connexions des de les principals ciutats coreanes, nosaltres vam volar directes des de Daegu per passar-hi 3 dies i descobrir tota l’oferta natural que té l’illa.

El millor pla sens dubte és llogar un cotxe i moure’s lliurement ja que les distancies són més llargues del que aparenten. Els preus són més o menys com a casa, al voltant de 30€ al dia amb assegurança inclosa. Nosaltres no ho vam reservar amb antelació i així sempre surt més car. El motiu és que teníem el carnet internacional caducat i ens ho jugàvem tot a una carta al arribar a l’aeroport.

Per sort no es van donar compte i no vam tenir cap problema però realment és un gran inconvenient que el permís internacional només sigui d’un any i s’hagi de renovar des de Catalunya.

Un cop ja amb el cotxe ens vam dirigir al nostre allotjament pels propers dies, The Stay situat a la part sud-oest ben a prop de la muntanya de Sanbangsan. Són uns apartaments molt ben equipats, amb pàrquing i cuina que ens va anar ideal per fer-nos el sopar cada nit. Són un parell d’habitacions amb llit de matrimoni i una sala d’estar amb cuina americana. Els de la planta baixa inclús tenen piscina privada.

Tota la bona sort que hem tingut amb el temps durant el viatge se’ns ha girat en contra a Corea. No vam mirar que era temporada de pluges però tampoc haguéssim pogut canviar la ruta així que hem hagut d’aguantar ruixats absolutament cada dia. A l’illa de Jeju és un problema perquè la majoria de les atraccions són a l’aire lliure i ha fet que algunes no les hàgim gaudit del tot i ens haguem quedat sense provar les seves platges.

La visita principal a l’illa és Seongsan Ilchulbong que es troba a la part est i és coneguda per anar-hi a veure la sortida del sol. Es tracta d’un volcà sortit de dins de l’aigua amb un cràter perfectament visible, hi ha la possibilitat de pujar a dalt amb caminada de 20 minuts. Es va crear d’una erupció volcànica de fa 100 mil anys i ara està totalment cobert per la vegetació.

 Just al costat es poden veure les conegudes Haenyeo (dones del mar), bucejadores que baixen fins a 10 metres a pulmó i sense ajuda per pescar peix i marisc. Són Patrimoni Cultural Inmaterial de la Humanitat per la Unesco i van ser les primeres dones amb treball socialment reconegut en tot el país. Una autèntic esforç de superació i amb uns riscos evidents.

No gaire lluny, en direcció nord hi ha les coves de lava Manjanggul. És un tub subterrani on hi passava la lava i que s’ha anat creant amb el pas dels anys. Tot i que és un tub de gairebé 9 quilòmetres, només un parell estan oberst al públic i s’hi poden veure formacions i fauna com a milers de ratpenats.

Nosaltres i vam anar i vam notar el canvi extrem de temperatura de la superfície amb l’interior del túnel a més de fer-nos una idea del laberint de tubs de lava que hi ha a l’interior d’una illa tan volcànica com aquesta.

Hi ha un bon recorregut per visitar diferents cascades a l’illa. Dos de les més importants es troben al sud de l’illa i són Jeongbang Fall i Cheonjeyeon Falls. Tot i que estan bé, ens molesta bastant que et facin pagar per veure una cascada natural en mig de la muntanya o al costat del mar.

Daepo Jusangjeolli Cliff és una àrea de pedres volcàniques amb formacions geomètriques increïbles que es van originar al refredar-se la lava ràpidament en contacte amb el mar. Un dels punts més coneguts de l’illa per veure aquestes formacions i que vam anar ja que quedaven a prop de les cascades.

Jeju no és una illa amb platges gaire atractives en comparació a altres que hem anat, si es vol gaudir d’una d’elles una opció és Hamdeok Beach amb tres platges de sorra blanca i un carrer comercial amb botigues i hotels davant del mar.

Segons la nostra opinió personal Jeju no és del millors llocs que hem estat i potser pel clima o potser per la mala sort, no ho heu gaudit com ens esperàvem. Teniem més expectatives d’una illa amb tants reconeixements internacionals com ser Patrimoni Mundial per la Unesco o estar reconeguda com una de les 7 meravelles naturals del món.

Per nosaltres, és una molt bona opció si es vol fer ruta per Corea ja que hi ha moltes companyies low cost que tenen vols barats des de les principals ciutat de la península. Es interessant tota la temàtica volcànica que gira en torn de l’illa però pel que fa a platges se’ns queda pobra. Hi ha atractius interessants com l’illa d’Ilchulbong o els tubs subterranis de lava però que un cop ja has vist s’acaba l’interès.

En definitiva, si es visita Corea, s’hi pot anar perfectament, sinó, tampoc és una gran pèrdua.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.