Search
Àsia / Kalpitiya / La Volta al Món / Sri Lanka

KITESURFING A KALPITIYA

Sri Lanka ha estat el primer destí de la quarta etapa en la nostra volta al món. Després de Sud Amèrica, Oceania i el Sud-est Asiàtic, ara la resta d’Àsia és l’última de les parades a la qual li pensem dedicar al voltant de sis mesos.

Un viatge de tot un dia ens va portar a Colombo, o millor dit Negombo, on hi ha l’aeroport internacional després de fer una petita escala a Kuala Lumpur. Les coses a Sri Lanka no començaven gens bé ja que havien reservat un homestay a prop de la parada d’autobusos i quan hi vam arribar, a les dotze de la nit, havien venut la nostra habitació i no teniem lloc. El propietari, molt mal educat i desagradable, ens va enviar a un altre allotjament que feia por i on vam passar com vam poder la primera nit al país.

El dia següent ja vam agafar un bus local, o millor dit 3 busos i 1 tuk-tuk per arribar al nostre destí, Kalpitiya. Una zona de platja, a unes 4 hores al nord de la capital, coneguda per ser el spot de kitesurf per excel·lència de tot Sri Lanka. Un any i mig després d’adquirir els coneixements més bàsics del kitesurf a Brasil, teníem ganes de tornar-hi perquè ens va encantar i no a tot arreu es poden trobar spots per practicar-ne. Vam decidir pujar a Kalpitiya durant tres dies mentre es tramitava el nostre permís per circular amb tuk-tuk per Sri Lanka, que al ser cap de setmana ens havíem d’esperar a dilluns.

Vam quedar-nos tres dies al Kitesurfing Lanka, un allotjament a peu de platja dedicat al kite però amb moltes altres opcions que fan que no sigui exclusiu per aquells que practiquen aquest esport. Consta de diferents tipus d’habitacions, nosaltres teníem una villa al jardí d’allò més acollidora, amb un bany molt singular obert al exterior. També hi ha tendes adaptades pels que viatgen més barat o villes a la primera línia de platja. El Kitesurf Lanka ofereix els tres àpats del dia en el seu restaurant, un bufet amb menjar boníssim que preparen ells mateixos. Menjar local combinat amb menjar internacional. Nosaltres vam tenir molta sort perquè el dissabte van preparar una súper barbacoa amb carn, peix a la brasa i gambes. Estava espectacular, acompanyat d’amanides i entrants variats. Realment és una molt bona idea que tot el menjar estigui inclòs ja que hi ha poques opcions a fora del resort, a més es pot combinar bé amb el kite o les activitats que ofereixen com avistaments de dofins i balenes, anar a banyar-se a la platja o a fer una volta pels pobles locals del voltant. Per la nit l’ambient s’anima ja que hi ha un bar obert amb música on ofereixen begudes després de sopar i sempre s’organitza algun joc que fa socialitzar amb altre gent. Hi havia tot tipus de viatgers, des de famílies fins a gent més gran o joves amb ànsies de gaudir del vent i les onades.

Just davant del resort, després de passar el petit riu amb un pont molt xulo, hi ha una llacuna ideal per practicar kite ja que té poca profunditat i gairebé no hi ha corrent. Nosaltres hi vam anar un matí per banyar-nos i fer una mica de platja.

La nostra experiència amb el kite estava rovellada, necessitàvem una mica de recordatori després de 18 mesos sense practicar-ne. És per això que vam preferir anar a fer una classes de grup amb els amics de SurfPoint que es troben ben a prop de la llacuna principal i més coneguda per practicar kite. Cal dir que ens va faltar una mica més de temps ja que només vam fer 2 hores durant dos dies i vam veure que no era suficient. Tot i així vam poder aixecar-nos i intentar surfejar una mica! Estem segurs que continuarem practicant el kite quan tornem ja que és un esport que ens agrada i podem fer els dos junts.

 

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.